reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

karola bąki puszcze bez problemu tylko martwi mnie że w rzadkiej było troche suchych białych grudek :( nie wiem co to może byc

reklama
Witam wszystkie mamusie i ich skarbeczki:)) wreszcie wróciłysmy z Amelką do Krakowa i wreszcie bez przeszkód moge korzystac z neta:-):tak:

niestety nie mogłam odpisywac i zaglac na bierząco na forum ale postyaram sie teraz to zmienic bo mam wreszcie laptopa i dziecko w poblizu wiec nic mnie nie bedzie odrywało od forum:tak:

Co do noszenia to ja Amelke nosze tak wlasnie jak sie okazuje ze nie powinno sie nosic ale czasami tez nosiłam ja tak na jednej rece tylko ze to nie jest takie proste bo jest coraz ciezsza i reka dretwieje.Mnie nic pediatra nie mowiła o sposobie noszenia a na bioderka to moja mała i tak ma pieluche ortopedyczna wiec chyba u nas nie ma znaczenia sposob noszenia.

Mamy jednak nadal problemy z brzuchem i kupkam, bo mała ma kolki i nie moze sobie sasa zrobic kupy, choc juz probowalismy roznych lekow i sposobow i przelewa sie jej w jelitach okropnie a ja nie moge zjesc nic nowego bo zaraz mała ma biegunke:-:)no:
mam juz tej diety dosyc ale ponoc te problemy z kolkami i kupami sie koncza po 3 miesiacach wiec zobaczymy:tak:

sszczerzez to juz sie nie moge doczekac, bo wsrtaje codziennie o 4 rano bo mala ma kolki i juz zwykle nie spie a wdzien tez nie poscpie bp amelka spi tak po 15/20 minut czasem godzinke wiec i ja sie nie wyspie.Zazdroszcze Wam,zewasze skarby tak spią.:cool:

z purtaniem tez mamy problem, bo mała ma trudnosci i sie strasznie napina i gniecie.Daje jej dwa razy dziennie na lyzeczce dziurawiec zmieszany z mlekiem i po tym sobie troche purta ale ciezko to idzie.:-:)no:

nie wiem co to były za grudki ale dobrze,że już ich nie ma:) mała rano zrobiła gigantyczną rzadka:) kopkę i po 2 godzinach była powtórka z rozrywki:) jaka to radość gdy dziecko zrobi kopkę:)

witaj janbor
moze sprobuj podac malej wode koperkowa,zrob jej z tego herbatke do picia
my podawalismy tez espumisan a teraz okazalo sie ze pomaga debridat i juz nie mamy kolek:tak::-)

fiolka te grudki to norma:-Dlekarka kiedys ogladala pieluche Karola a odnosnie grudek to powiedziala ze nie ma znaczenia czy sa czy ich nie ma , u nas tez roznie z nimi bywa:-D Karol robi kupy takie jak wystepuja u dzieciakow na piersi choc jest na butelce i wlasnie sa rzadkie:tak:a zatwardzenie od razu rozpoznasz jak sie pojawi czego nie zycze;-)

Janbor a probowałaś gripp water nam to pomogło a teraz zaczełam pic co drugi dzien sok z marchwi jednodniowy i po tym wali duuuuze kupki:) Oprócz tego cwiczymy z nozkami czyli do brzyszka i z powrotem:)

Dzięki Karola uspokoiłaś mnie:) a tak na marginesie mały Lolo śpi??:)że mamusia w sieci??:)
Bo moja śpi wykończona po porannej akcji:)

sprobuje te wode koperkowa bo sama herbata z kopru ie pomaga a Debridat stosujemy juz od miesiąca a i tak mala ma problemy ze zrobieniem kupy i pyrtaniem:wściekła/y::-(

I zgadzam sie z Wami, że to niesamowita radośc jak dziecko samo zrobi kupke:tak: wiem co mowie bo juz dwa miesiace sie tak meczymy z kupkami.Kilka dni sama zrobi i jeste super a za chwile znowu to samo.. ja juz nie wiem, ale moze to efekt antybiotyków ktore dostala jak lezała w szpitalu na zapalenie płuc, może one tak ten żoładek zepsuły juz sama nie wiem...

reklama
nie spi sam sobie lezy i cos tam kombinuje:-Dwlasnie mielismy kupe ale kurcze jedno mnie niepokoi :-(czy u waszych maluchow tez kupa tak sie ciagnie?chodzi mi o to czy jest sluz?u nas raz jest wiecej raz mniej albo nie ma wcale...:-(

Do góry