reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Oliver dzisiaj kończy 5 miesięcy i tez sie nie obraca ani z brzucha na plecy, ani z pleców na brzuch. Jak leży na brzuchu to sie strasznie denerwuje i nie chce chwytać zabawek, ale na plackach super sobie radzi , przewraca sie na boczki i ciupie nóżki jak jest na golasa.
Wszystkiego najwspanialszego dla Edytki i Natalki na nowej drodze życia.
Co do sylwestra to my idziemy na bal. Właściwie jedziemy do Kalisza (z Wrocławia). Zostawiam dzieci z mama i butlą. Myślę, ze przez jedna noc mu nie zaszkodzi, a my bardzo tego potrzebujemy.

reklama
Naur ale mnie przestraszyłaś! mój też sie nie obraca ani z plecków na brzuszek ani z brzuszka na plecki :szok: i podobnie jak u Evelinykol mój maluch nie lubi za bardzo leżeć na brzuszku bo od razu sie denerwuje :baffled: za to łapie za stópki i już miesiąc temu rwał sie do siadania.

A jakie wogóle są objawy napięcia mięśniowego? bo chciałam poczytać o tym w internecie ale widze że każdy pisze coś innego :szok:

Dziekuję za życzenia i miłe słowa:-) Ciesze sie ,że w koncu to załatwialismy w końcu jestesmy ze sobą prawie 10 lat:szok::-) Olka była bardzo dzielna jestem z niej dumna że była tak grzeczna w kościele podczas chrztu nawet nie pisła tylko się smiała. Będziemy miały obie co roku rocznice tych obu wydarzeń.

Natalia to w szpitalu sie nie spotkałyśmy. Ale będę nadal myśleć skąd cię znam albo kogo mi przypominasz :)

Dziewczyny to że nasze maluchy się jeszcze nie obracają to nie znaczy, ze zaraz jest coś nie tak. Niektóre dzieci w ogóle pewnych rzeczy nie robią. Omijaja niektóre etapy i od razu robią coś innego. Moje dziewczyny np. nigdy nie raczkowały tylko od razu stawały na nóżki i chodziły. Więc spokojnie. A chwytanie za nóżki to jest przypisane 7-miesięcznym dzieciom więc jeszcze mają sporo czasu. Poczytajcie Rozwoj - piaty miesiac - Wszystko Dla Dziecka
ale nie martwcie się jak czegoś z tych rzeczy dzieciaczki nie robią. Kazde ma swoje tempo rozwoju.

Piotrek obraca sie z plecków na brzuch chodziaz ostatnio cos rzadko ale na brzuchu lubi leżeć i długo wytrzymuje w takiej pozycji..:-pza nóżki sie nie chwyta tylko za kolanka...ale myslę że jest wszystko ok:tak:

Kurcze dziewczyny ja tez sie strasznie przestraszylam, bo moja Zuzia to sie nawet na boczki nie chce obracac, wogole tego nie lubi jak ja przekrecam na boczek to placze zaraz i glowe do gory podnosi. Za to siedzi juz prawie sama bez trzymania, czasem sie zachwieje ale jak lezy na poduszce to wstaje do siadu odrazu a dzisiaj w lozeczku sie chwycila za szczebelki i tez probowala wstac. Martwie sie tylko tym obracaniem, ale mam nadzieje ze to nic zlego tylko leniuszek mojej corci.

A zapomnialam napisac ze dzisiaj dalam Zuzi butelke do raczek a ona bez zastanowienia wpakowala ja sobie do buzi:-) Mysle czy nie kupic jej uchwytow juz do butelek.
I wogole to nie wydaje mi sie zeby cos bylo nie tak z Zuzia mimo ze sie nie obraca, nie wiem zawsze inaczej sobie wyobrazalam dzieci z napieciem miesniowym co maja cos nie tak, ale matrwie sie troszke tym co napisala Naur:no:

Naur duzo zdrowka dla Ulki.U mnie maly zdrowy ale Carlo polozylo:baffled::baffled: prawie umierajacy:no::-D .........ah ci faceci.Odnosnie przewrotow, tak jak dziewczyny pisza-kazde malenstwo rozwija sie w swoim tempie.

Ewelina
fajnie za idziecie na imprezke, my niestety nie mamy z kim malego zostawic, znajomi mieli z Aglii wpasc ale przyjaciolka jest w ciazy i zle sie czuje.Gdybysmy w Polsce byli napewno bysmy poszli,juz raz zostawilam malego z moja mama i bylismy na super party.
Zycze ci udanego Sylwestra;-)

Nie bylo mnie troszke,jestesmy w trakcie przeprowadzki,ale komp idzie na koncu:-pdo 7 powinnismy zdążyc tam odmalowac i sie wyniesc z tego miejsca:baffled:
No ale....;-)
Na sylwestra bedziemy z moimi rodzicami i znajomymi,cicha,mila imprezka,Adas bedzie spal obok w pokoju:tak:
A jesli chodzi o spanie to u nas w łóżku wczoraj przespal od 19:30 do 2:30 kiedy to obudzil sie na jedzonko:tak:potem przed 6 znowu glodny i spal do 9:dry:ale zauwazylam ze jak nie moze albo nie chce spac i jak go przytule i mowie do niego to momentalnie spi:dry:moze go nudze:-D
Edyta-wspaniałe foteczki,wyglądałas przeslicznie,a razem wyuglądacie pieknie:tak:
Evelina-wszystkiego najlepszego dla 5 miesiecznego Olivierka:tak:

Adaś przekreca sie z brzucha na plecy tylko wtedy jak mu sie chce albo jak silnie wyporostuje raczki,na boki sie przekreca ale z plecow na brzuch ni czorta:no:

reklama
Do góry