reklama
kozica
mama Jakuba i Juliana
fiolka ja gotuję tak jak tomola (na wodzie żywcu oczywiście) ale po zmiksowaniu nie dodaję już kleiku tylko nasze mleko modyfikowane (nutramigen) bo mnie ta papka gęsta wychodzi a ja daję zupkę przez butelkę (z Aventu przez ten smoczek trójprzepływowy czy jak to tam się nazywa) tak jest czyściutko :-) a na wprowadzanie gęstych rzeczy mamy jeszcze czas... aha i oliwę dodaję (tylko ja nie robę tego z 2 ziemniaków bo bym miała zupy na cały tydzień hahaha, zmniejszyłam porcję i robę na oko) podaję Ci jeszcze linka na stronę z przepisami już ją wcześniej Karolki znalazła ale widocznie nie widziałaś.
MeadJohnson - Książka kucharska małego alergika
U nas oczywiście po spacerku nie było mowy o spaniu w domu... kupa na szczęście się pojawiła po południu (normalna) no i Kuba teraz padł...zobaczymy jak długo pośpi :-) życzę dobrej nocy!
MeadJohnson - Książka kucharska małego alergika
U nas oczywiście po spacerku nie było mowy o spaniu w domu... kupa na szczęście się pojawiła po południu (normalna) no i Kuba teraz padł...zobaczymy jak długo pośpi :-) życzę dobrej nocy!
Mój bąbel tez juz spi:-)
Lekarka powiedziała że troche za szybko wprowadzam nowe rzeczy bo na reakcje czekam 2 dni a powinnam przynajmniej 3 dni...wyszlo mu uczulennie..pewnie po tej zupce jarzynowej (mam uważać na pietruszke
a tam była w składzie
)
a i u nas ząbków nie widać
Lekarka powiedziała że troche za szybko wprowadzam nowe rzeczy bo na reakcje czekam 2 dni a powinnam przynajmniej 3 dni...wyszlo mu uczulennie..pewnie po tej zupce jarzynowej (mam uważać na pietruszke

a i u nas ząbków nie widać

Kozica ile dajesz tej oliwy? 1 łyzeczke na jedna porcje? A jaka oliwe dajesz?
Moj maly juz spi od 20. Zobaczymy jak dlugo :-)
Po poludniu spal 2,5 godziny a ja razem z nim
Jak sie obudzilam, to nie wiedzialam co sie dzieje, czulam jakby mi sie film urwal 

Moj maly juz spi od 20. Zobaczymy jak dlugo :-)
Po poludniu spal 2,5 godziny a ja razem z nim

ja raz ugotowalam zupke, wlasnie ziemniaczka, marchewke i troszeczke pietruszki i zmiksowalam i dalam Zuzi jedna porcje a reszte zamrozilam bo ja daje male porcje po 50ml. No i bardzo jej smakowala ale jak rozmrozilam na drugi dzien to z lodowki to byly kawalki chyba ziemniaka, takie grudki i balam sie dac. Narazie wiec daje ze sloiczkow bo musialabym codziennie takie malutkie porcje gotowac, zreszta nie mam dostepu do 100% bezpiecznych warzyw, wiec tak mi wygodniej. I musze powiedziec ze trzeba czytac co tam naprawde jest bo w np pisze marchewkowa z ryzem a tam i seler i maka jakas. Staram sie wybierac takie jak najmniej skladnikowe narazie.
A wlasnie jak jest z brokulami i groszkiem zielonym? kiedy sie je wprowadza ? bo w zupie jarzynowej Hippa wlasnie sa a jest po 4 miesiacu.
U nas noc fatalna, nie wiem kompletnie co sie stalo. Zuzia obudzila sie o 1,20 i nie spala do 5 rano
Nie plakala, tylko gaworzyla i piala:-) a jak sie odwrocilam to mnie za wlosy ciagla albo jak oczy zamknelam to plakala. Juz bardzo dawno talk sie nie nie wyspalam, ledwo dzisiaj funkconowalam. A pozatym przechodzi glupawke na cycusia, nie chce wcale, tylko zjesc i koniec, a ja mam caly czas wrazenie ze jest glodna.
A i mam pytanie czy lepszy jest kleik ryzowy czy kukurydziany? Ile taki kleik moze miec kalorii czy jak bardzo dziecko sie nim nasyci?
I czy mozna dodac owoce ze sloiczka do niego?
Natalia - mnie lekarz powiedzial ze nalezy czekac 2 tygodnie i tak prawie robie, czekam az zje 3,4 sloiczki czyli ok 10-12 dni az wprowadze nowy pokarm. Moze to za dlugo ale chociaz nie braknie nam dozwolonych NOWOSCI zanim Zuzia skonczy 6 misiecy
A wy dajecie juz mieso? Ja to chyba zaczne po 6 miesiacu
No i nie wiem co z tym glutenem. Narazie nie daje, chociaz moze warto by bylo
A i masc majerankowa jest wysmienita... wyprobowalam takze na sobie, jeszcze nigdy nie skonczyl mi sie tak szybko katar.:-)
A wlasnie jak jest z brokulami i groszkiem zielonym? kiedy sie je wprowadza ? bo w zupie jarzynowej Hippa wlasnie sa a jest po 4 miesiacu.
U nas noc fatalna, nie wiem kompletnie co sie stalo. Zuzia obudzila sie o 1,20 i nie spala do 5 rano

A i mam pytanie czy lepszy jest kleik ryzowy czy kukurydziany? Ile taki kleik moze miec kalorii czy jak bardzo dziecko sie nim nasyci?
I czy mozna dodac owoce ze sloiczka do niego?
Natalia - mnie lekarz powiedzial ze nalezy czekac 2 tygodnie i tak prawie robie, czekam az zje 3,4 sloiczki czyli ok 10-12 dni az wprowadze nowy pokarm. Moze to za dlugo ale chociaz nie braknie nam dozwolonych NOWOSCI zanim Zuzia skonczy 6 misiecy
A wy dajecie juz mieso? Ja to chyba zaczne po 6 miesiacu
No i nie wiem co z tym glutenem. Narazie nie daje, chociaz moze warto by bylo

A i masc majerankowa jest wysmienita... wyprobowalam takze na sobie, jeszcze nigdy nie skonczyl mi sie tak szybko katar.:-)
fiolka29
raczkujący :)
Dzięki kozica za wyjaśnienia
u nas naszczescie nei ma żadnych uczuleń i słoiczki jemy codziennie po pół i deserku po pół. Jemy jak leci. Ale za to jest zatwardzenie i dlatego chce zrobic swoją zupkę bardziej rzadka.
ewelia dokładnei cię rozumie bo ja ostatnio miałam tak samo tyle,że 3 dni pod rząd budziła sie i nie chciała spać. Myślałam,że to kupka ale nic nie było teraz ostatnieo 2 noce przespała rewelacyjnie odpukac
DZzięki dziewczyny za przepisy
duzo zdrówka dla waszych maluszków
u nas ząbków jeszcze nie ma ale za to uparcie ciagle chce siadac i wszystko dotykac
nie wiem jak wasze ale moja nie chce sie przewracac z brzuszka na plecy tylko dupkę podnosi i rączkami do przodu chce iść
ewelia dokładnei cię rozumie bo ja ostatnio miałam tak samo tyle,że 3 dni pod rząd budziła sie i nie chciała spać. Myślałam,że to kupka ale nic nie było teraz ostatnieo 2 noce przespała rewelacyjnie odpukac
DZzięki dziewczyny za przepisy
duzo zdrówka dla waszych maluszków
u nas ząbków jeszcze nie ma ale za to uparcie ciagle chce siadac i wszystko dotykac
nie wiem jak wasze ale moja nie chce sie przewracac z brzuszka na plecy tylko dupkę podnosi i rączkami do przodu chce iść
kozica
mama Jakuba i Juliana
Witam!
U nas w nocy żadnych rewelacji :-( płacz od 4.30-6.00 i pobudka o 8! teraz zasnął po wielu próbach...
tomola ja daję oliwę Extra Virgin firmy Goya wydaje mi się że jest dobra ale chyba najważniejsze żeby była właśnie z pierwszego tłoczenia bo taka najzdrowsza jest. A daję tak niecałą łyżeczkę na to co ugotuję ( to mam na 2 dni i czasami jeszcze trochę wyrzucam) ja gdzieś czytałam że oliwa potrzebna jest do trawienia czegoś tam ale już nie pamiętam dokładnie czego....
Ewelia nie wiem co jest lepsze kleik ryżowy czy kukurydziany...ja daję ryżowy bo tak mi lekarka kazała kleiki ogólnie są kaloryczne ale ja nie daję tyle co jest w przepisie na opakowaniu tylko dużo mniej (na 100ml 1płaska łyżeczka) a w przepisie jest na 100 -3 łyżeczki! Ale lekarka mi tak zaleciła i tylko 2 razy dziennie bo stwierdziła że Kubę utuczymy jak będzie dostawał więcej... myślę że to trzeba dopasować do dziecka ale trzeba przyznać że takim mlekiem z kleikiem Kuba bardziej się najada niż samym mleczkiem :-)
U nas w nocy żadnych rewelacji :-( płacz od 4.30-6.00 i pobudka o 8! teraz zasnął po wielu próbach...
tomola ja daję oliwę Extra Virgin firmy Goya wydaje mi się że jest dobra ale chyba najważniejsze żeby była właśnie z pierwszego tłoczenia bo taka najzdrowsza jest. A daję tak niecałą łyżeczkę na to co ugotuję ( to mam na 2 dni i czasami jeszcze trochę wyrzucam) ja gdzieś czytałam że oliwa potrzebna jest do trawienia czegoś tam ale już nie pamiętam dokładnie czego....
Ewelia nie wiem co jest lepsze kleik ryżowy czy kukurydziany...ja daję ryżowy bo tak mi lekarka kazała kleiki ogólnie są kaloryczne ale ja nie daję tyle co jest w przepisie na opakowaniu tylko dużo mniej (na 100ml 1płaska łyżeczka) a w przepisie jest na 100 -3 łyżeczki! Ale lekarka mi tak zaleciła i tylko 2 razy dziennie bo stwierdziła że Kubę utuczymy jak będzie dostawał więcej... myślę że to trzeba dopasować do dziecka ale trzeba przyznać że takim mlekiem z kleikiem Kuba bardziej się najada niż samym mleczkiem :-)
reklama
kama1102
Mama Bartka i Nikoli
Fiolka, nasz tak samo ma, też na brzuszek się sam nie przekręca, ale pupcię podnosi.
A mi ciężko było do pracy dzis iść, bo przed wyjściem weszłam zajrzeć do Bartusia, patrzę, a on właśnie oczka otworzył i sie do mnie szeroko uśmiecha i coś "gada" wesoło. I jak tu wyjść i go zostawić?:-(
No ale jeszcze dwie godzinki i pójdę do domku z powrotem, hihi.

A mi ciężko było do pracy dzis iść, bo przed wyjściem weszłam zajrzeć do Bartusia, patrzę, a on właśnie oczka otworzył i sie do mnie szeroko uśmiecha i coś "gada" wesoło. I jak tu wyjść i go zostawić?:-(
No ale jeszcze dwie godzinki i pójdę do domku z powrotem, hihi.

Podziel się: