reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Dałam Olce zupkę jarzynową z hippa , odgrzałam pół słoiczka i jakoś zjadła wszystko choć samo zjadanie nie było rewelacyjne, musiałam troche zagadac do niej rozweselać itd;-)Troche wypluwała ale nie było aż tak tragicznie jak ostatnio. Niewiem jak wy ale mam wrażenie ,że te dania mają prawie identyczne smaki mało co sie róznią od siebie. Chyba jej ugotuje coś sama ,może bedzie lepsze w smaku i jej zasmakuje.:tak:

reklama
fiolka, to chyba wszystkie dzieciaczki tak reaguja na ubieranie, jak bylam z Krzysiem na szczepieniu, to nawet nie drgnal, a dostawal 3 zastrzyki, ale przy ubieraniu to wlaczyl taka syrene, ze az mi bylo glupio:sorry2:

:) to tak jak moja walczyła:)
edytamoja lubi zypki bobovita inne jakos nie chce jesc Ale sama cza sami jej ugotuje ziemniaczka z marchwia i pietruszka po zmieleniu wyglada jak ze słoiczka.
Dziewczyny czy juz wprowadziłyscie gluten??bo ja nie wiem jak jej wprowadzic chodzi mi o to czy mam najpierw ugotoowac kasze manne i dodac 2 łyeczki do zupki??
jak to robiłyscie?

ja jeszcze nie wprowadzalam, bo czytalam, ze dopiero po 6 miesiacu, teraz oswajamy kleik ryzowy i kaszki z owocami, w przyszlym tygodni kaszka kukurydziana i dopiero pomyslimy o glutenie. U nas jest jeszcze to "ale" ze mlody jest dosc ciezki, wiec nie mozemy sie z tym spieszyc, bo to jednak zapycha i podnosi wage

ja wtych swoich książeczkach z próbkami wyczytałam,że powinno się tak przed 6 m-ce wprowadzic.i teraz już nie wiem. My juz kaszki mamy za sobą i nie za bardzo przechodzą:) a kleik całkiem odpada, pluje nim. Może tez poczekam tak do 6 m-ca . No nie wiem,.

Dziewczyny, ja gluten daję już od ponad miesiąca, daję kaszkę manną mleczną Bobovity, ona jest już gotowa, nie trzeba gotować. Dodaję do kleiku lub kaszki ryżowej 2 płaskie łyżeczki. No a można też dodać do zupki.
Ze zwyklą manną to mi się wydaje kłopot, bo trzeba wtedy do zupki i zagotować.

to i ja mam pytanko! czy wasze maluszki, tez tak przebieraja nozkami...zwlasza przed snem? :sorry2: bo moj to tak wiezga, ze zastanawiam sie, czy mu nie podlaczyc jakiego akumulatorka do gromadzenia energii, mozna by zaoszczedzic na rachunkach za prad ;-) rano kolderka jest tak skopana, ze na srodku robi sie jedna wielka klucha:dry:

reklama
Fiolkadaje normalna surowa kaszke manna, ta ociupinke kaszki wsypuje to osiupinki wody :-) i wlewam do zupy, no i zagotowac mieszajac, to trwa praktycznie minute.
Laura a ta twoja kaszka manna ktora podajesz to jakas inna, dlaczego dajesz jej tak duzo?

Do góry