reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Właśnie wróciłam od lekarza. Oliver ciągle ma pleśniawki, mam mu dalej podawać nystatynę.

reklama
Kira - dzięki :-) - dobre. Trzeba było tak szybciej... bo ja cały czas odpisywałam poprzesz szybką odp.

Dobra teraz to już sobie chyba dam rade ;-)

No to Kubala czekamy na fotki ;-)
Evelinakol - a jak nie pomaga ta nystatyna, to oni tam nie znają czegoś innego? Któraś dziewczyna pisała jeszcze o jakimś dobrym specyfiku na pleśniawki

Ja nie mogę wysłać żadnego zdjęcia, bo mam za duży rozmiar plików :(
Jak tu je zmiejszyć.

A na pleśniawki jest dobry mocz. Ja bym spróbowała, ale to trochę hardcore, ale wziąć mocz dzidziusia na wacik i lekko potrzeć pleśniawki. Powinno w mig ustąpić.

Ja czekam, na te zdjęcia, bo akurat spożywam śniadanko :tak:, więc spieszcie sie zanim łobuz wstanie :cool2:

WOW Kira na ciebie to mozna liczyc...dobre to zdjęcie:-D:-D:-D

Własnie wrociliśmy ze spacerku u nas 11 stopni słoneczko ale okropny wiatr:wściekła/y:

Kira ale sie umialam:-D:-D:-D:-D:-D doslowne zdjecie,hihi

Ewelina
zycze zeby plesniawki szybciutko mu zniknely,a czy nestetyna ma jakies skutki uboczne??
a ten hardcore Laura, hmmm...moze dziala,mocz slyszalam ze na wiele rzeczy jest dobry,ale do buzi:confused::baffled:

Natalia
ale ci dobrze, tylko ty juz tez przeszlas to wstretne chorobsko, nalezy sie mamie i dzidzi;-)

a u nas ciezko...oj...ciezko:-:)-(maly zaczyna plakac, ja coraz bardziej jak detka,Carlo w pracy, nikogo do pomocy:-(,nawet do lekarza nie chce mi sie samej isc, poczekamy na tatusia, niech nas wiezie:dry:

Kira dobra instrukcja:-D
Ewelina na plesniawki dobre jest przemywanie po kazdym posilku gazikiem nasaczonym kropelkami wit C :tak:my mielismy kilka na czubku jezyka i tak robimy:tak:a po tym mozesz podac normalnie nystatyne od razu;-)mam nadzieje, ze da rade
Luxik trzymajcie sie cieplo, tak to juz jest, ze jaak mame bierze to i dziecko jest zagrozone:wściekła/y:

reklama
mrozik my mamy krzesełko firmy ProBaby. Wygląda dokładnie tak jak to co pokazywała Karolki, tylko bez tej wkładki. Płacilismy 236, 0 a te z wkładka kosztuja u nas 280,0.

Jesli chodzi o pleśniawki to jest taki stary sprawdzony sposób. Zakłada sie małemu pieluszkę tetrowa i jak zrobi siusiu to się ta pieluszka przemywa buźkę od środka. Wiem, że to dziwnie brzmi ale naprawdę jest to sprawdzone i nasze babcie i zapewne jeszcze mamy tak robiły. Ja zresztą wypróbowałam przy Ewce i jeden raz wystarczyło, pleśniawki zniknęły.

Do góry