Kozica - Zuzia tez spi jeszcze w dzien, roznie to bywa, raz godzinke a nieraz to i 3 przespi, a czasem tez nie chce spac.
My dajemy Sanostol , wit D juz dawno nie dajemy. Ale zastanawiam sie czy nie zaczac dawac tranu, w koncu to sprawdzony preparaz od wieeeelu lat

Co Wy o tym myslicie.
Nata - bardzo ladnie Kubus mowi, z moja Zuzia by sie nie dogadal

Ona malo mowi, ma co prawda swoje wyrazy i duzo umie juz "wytłumaczyć" o co jej chodzi ale słów jako takich używa mało. Zauwazylam jednak ze bardziej to wynika z jej zawzietej naturki niz z umiejetnosci, bo jak zobaczy kotka to w przyplywie radosci potrafi powiedziec "totek".
Kira - to rzeczywiscie maly zazdrosnik, ale do wlasnego rodzenstwa by sie pewnie szybko przyzwyczail.
A u nas troche Zuzia chora, miala gorączke od czwartku prawie 40 stopni. Dostalismy Naproxen i dopiero zeszla bo nie chciala spasc od innych lekow. Goraczki juz nie ma ale zaczal sie suchy kaszel. Niby duzo nie kaszle w dzien ale w nocy za to ja meczy, dzisiaj az zwymiotowala
Dziewczyny mam pytanie, bo poczytalam ostatnio o tym kaszlu i juz pokrecilo mi sie, czy typowo suchy kaszel tez moze oznaczac zapalenie oskrzeli albo pluc, czy to wtedy raczej mokry by byl? Nie wiem czy leciec z nia jeszcze raz do lekarza bo tyle dzieciakow choruje ze az szkoda zeby dziecko znowu czegos tam nie zlapalo, ostatnio jak bylismy to oskrzela byly czyste, tylko gardziolko zaczerwienione i tak mysle ze moze od tego gardla ja drapie i kaszle