reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze USG

HE HE to jestes tak samo zboczona jak ja. Latalam co tydzien ogladac Maluszka. Teraz nie chodze chociaz od wczoraj juz mnie ponosi. :)

reklama
Ja byłam dopiero jeden raz na usg. Następne zaplanowane jest ok. 20 tygodnia.
A czy to nie szkodzi dzieciątku, jak się go podgląda tak często? Ja jestem laikiem w tych sprawach, ale to jakby prześwietlenie?? coo? jak to jest?

monika ciesz się że nietylko ja tak mam ;D
kingaP z tego co pisali mówił lekarz itd to dzieciątku to nie szkodzi a na usg 3d słyszy podobno tylko szmery aparatury ale podobno to nie szkodzi
tym babkom które mają np. zagrożoną ciążę nie kazaliby przecież na to chodzić a u takich laseczek robi się jeszcze częściej takie usg :laugh: ;)

Kinga usg nie ma nic wspólnego ( na szczęście ) z prześwietleniem. Jedyne podobieńswo- to fakt, że w przypadku jednego i drugiego otrzymujemy obraz wnętrzności. z głowicy usg wysyłane są fale ultradźwiękowe, które po odbiciu od poszczególnych organów wracają do tej samej głowicy i są rejestrowane. parametry takiej fali ( częstotliwość, moc) są specjalnie dobrane. I jak na razie nie wykryto negatywnego wpływu usg na organizm, choć oczywiście nie jest to wykluczone ( zanim zorientowano się że nie można bezkarnie prześwietlać ludzi X-ami też minęło trochę czasu).
Ja mam nadzieję, że nie szkodzi, bo usg miałam robione chyba 6 razy i na tym się nie skończy. pozdrawiam

agao pisze:
anik78 zrobiłam to na Grochowie koło szpitala grochowskiego na ul. GRENADIERÓW 21 (niebieski budynek 1 piętro)

tel.(O22) 8132238 robiłam u dr Renaty Jaczyńskiej (poleciła mi ją koleżanka) - ta babeczka przyjmuje tam w czwartki od 16:00

Agao, ja też tam robiłam, ale u dr Zwolińskiego :)

anik 78 tak??? i jak ten dr? nie słyszałam o nim mi koleżanka poleciła dr Jaczyńską bo ta bardzo jej pomogła i podobno jest bardzo dokładna więc poszłam do niej i znowu się do niej zapisąłam na czwartek a jak ten facio? długo cię badał dokładnie? bo ja na tym usg siedziałam ok 50 minut babeczka wszystko dokładnie opisywała i nam pokazywała itd a u Ciebie jak?

w końcu mam zeskanowane zdjecie naszego Kruszynka i moge się Wam tu pochwalić. Usg było robione w 12 tygodniu, dzidzio miało 75 mm ;)

Jak Wy to robicie ze zdjęciami?? Nie mogę wkleić ;(

reklama
Nasze najnowsze zdjęcie, z początku 19 tygodnia. Jakość nie najlepsza, bo to zdjęcie zdjęcia, ale widać na nim samą główkę w zbliżeniu: oczka, nosek i buźkę, którą ciągle otwierał i zamykał :) Smykuś ma już 20 cm! :)

Do góry