reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

Kitki masz rację. Dużo osób mówiło mi żeby nie denerwować się jak wyjdzie coś nie tak z krwi. Tylko jak tu się nie stresować, fajnie powiedzieć. Cieszę się, że nie musiałam tego przechodzić, wszystko 3 prenatalne wyszły ok. Mojej koleżance po pierwszym prenatalnym tak lekarz nagadal, że ma wszystkie możliwe choroby itp, że jest wynik fatalny i lepiej jak nie będzie chciała wiedzieć co jest jej dziecku. Namówił ja na amnio. Dziecko urodziło się zdrowe w 100% . Teraz jak to wspomina to tylko Bogu dziękuję ze nie poroniła przez amnio. Jak patrzy na swój skarb i co mogłaby stracić to zawsze łezka jej się uroni na wspomnienie tego co przeszła przy tych pierwszych prenatalnych.

reklama
Sweetka ja byłam wczoraj. Mnie lekarz namawial bo na trzecich można sprawdzić dokładnie serduszko i ewentualnie wykryć jego wady, których nie widać na wcześniejszych prenatalnych. Podobno im wcześniej będziemy wiedzieć tym lepiej dla maleństwa.
Oczywiście to jest wersja pesymistyczna ale my mamy i będziemy mieć tylko jedna wersje... wszystko jest i będzie dobrze i takiej wersji się Wszystkie trzymamy.

moja gin o prenatalnych za dużo nie mówiła, nawet poprzednich nie zapowiadała ani nie musiałam się jakoś specjalnie umawiać tylko jak przyszłam na wizytę bo był już konkretny tydzień to mówiła że akurat dziś zrobimy dokładniejsze usg bo musi sprawdzić narządy i wtedy dawała mi wydruk z komputera A4 i tam było wszystko wypisane. Wydaje mi się że teraz też tak będzie. Idę dokładnie za tydzień i będę zaczynać 30 tydzień no ale jak dla niej to będzie 29 tc skończony więc prenatalne dopiero pewnie na kolejnej

reklama
Do góry