reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

Antus - sliczna masz corcie:)

Moja ma 7 lat wiec juz panna. Ma 128cm i wazy 24kg. Brzucha nie ma zebra stercza sle ogolnie nie wyglada chudo, tak normalnie.

reklama
Mój raczej taki średniak ale ma tendencje do bycia paczkiem :p wciąga wszystko jak odkurzacz czasem mu ograniczam bo nie raz zje więcej ode mnie heh jak był mały do roku czasu to był totalny klusek na cycu "hodowany" a nie dawałam mu za dużo tych słodzonych kaszek raczej wolałam mu zwykła jaglana z owocami zrobić potem jakies kanapki, jajka doszly jak chciał to cycem popil późno zaczął się ruszać ale jak już zaczął to spala to wszystko i póki co problemu nie ma :) po tacie takie tendencje bo mąż też z tych "misiowatych" :)

Wieści z wizyty i ostatniego usg :)
Alicja waży około 1540 g , wszystkie narządy w porządku, AFI 13,3. Leży główką w dół. Nóżki oczywiście tydzień do przodu, a obwód brzuszka półtora tygodnia do tyłu. Zupełnie jak przy poprzednim dziecku. Mikołaj dokładnie na tym etapie ważył 1650 g.
Termin wychodzi z usg na 17 kwietnia, czyli tak jak ja to sobie obliczyłam z daty poczęcia ( nie ostatniej miesiączki, gdyż te mam nieregularne ). Wszystko w porządku :) Szyjka długa , zamknięta i od krzyża .

Marciosz no to super. Malutka fajna wagowo juz. Moja jak miala brzuszek wlasnie troche mniejszy niz reszte to lek kazala wlaczyc miód. I rzeczywiscie pomoglo bo na wt wizycie brzuszek byl idealnie w normie

Ja jem sporo miodu, więcej nie dam rady bo finansowo nie wydolę haha :) Myślę, że mam po prostu drobne dzieci, albo usg jest nieadekwatne, bo np dzień przed porodem Mikołaj ważył 2900 a okazało się że 3500 i teraz sądzę, że i Alicja jest drobna i pomiary wagi takie wychodzą ( bo w końcu mierzone z kości ) , a okaże się że waży więcej :p

reklama
Marciosz super że wszystko dobrze z Alicją. Ładnie rośnie, ułożona jak trzeba więc pewnie nie ma przeszkód żebyś rodziła sn tak jak chciałaś.

Do góry