reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

Witam mamusie po wizycie jestem i Ja. Niestety musze leżeć :/ przez te twardnienia brzucha, mówiła ze to za wcześnie. Zwiekszyła dawkę luteiny do tego aspargin szyjka 3,0. Poza tym z maluszkami wszystko dobrze fikaly na badaniu ;)

reklama
dziękuję kochane :-* potrzebuję teraz wsparcia :-) biorę luteinę 50 dwa razy dziennie, a moja ginekolog nie wie skąd te plamienia...ostatnio mówiła, że może od nadżerki teraz nic nie mówiła o przyczynie tylko mnie zbadała i powiedziała co mam robić...ta niewiedza też jest straszna no ale trudno muszę jakoś teraz sobie radzić i starać się odpoczywać ile mogę

Klaudynaaa trzymaj się! W mojej rodzinie dużo było przypadków plamień, a nawet wielkich krwotoków. Mimo to, ma usg było widać, że dziecko nie ucierpiało i tak też okazywało się po porodzie :) Dużo kobiet plami i to do końca ciąży. Lekarze wolą dmuchać na zimne i bardzo dobrze. Myślę, że jak będziesz odpoczywać i słuchać zaleceń lekarza to wszystko będzie dobrze :) Ja plamiłam do 8 tygodnia i byłam na luteinie. Po jakimś czasie plamienia ustąpiły a ja odstawiłam luteine. Miałam 1 raz dziennie na noc dopochwowo.

ania1234 ile masz tego asparaginu brac? Ja kurcze do wczoraj do wizyty ok a juz na wieczór tez mi stwardnial juz jak na złość po wizycie... z Damianem tez miałam twardnienia tak od połowy nic mi wtedy nie kazali brać ale dobrze się nie skonczylo... Dlatego tez zaraz lecę po magnez do apteki tylko nie wiem ile go brać? I po syrop ibum dla synka bo coś go chyba bierze ehhh :/

2razy po 1 tabletce. W pierwszej ciąży brałam na twardnienia luteinę ale to tez koło 30tyg a teraz moja lekarka mówiła ze to wcześnie 16tc i ciąża bliźniacza wiec mam brać żeby szyjka nie zaczęła sie skracać :/

Ja też wczoraj miałam wizytę. Z maluszkiem wszystko dobrze. Nadgonił aż jeden dzień:szok: - teraz róznica między OM a pomiarem jest 4 dni więc lekarz absolutnie nie kazał się tym martwić. Chociaż mówił coś o terminie na maj. Ale że u mnie cc to i tak kiecień wypadnie:-)
Martwicie mnie tymi twardnieniami brzucha. Ja nie miałam zcegoś takiego w pierwszej ciaży,a teraz to chyba zbyt wcześniej. Opoczyajcie ile się da, może to też ma wpływ.

ZApomniałąm dodać, ze lekarz obstaia chłopca, chociaż podkreślił, ze to zdecydowanie zbyt wcześnie na konkretną opinię. A mi jak na złość żądne imię dla małęgo mężczyzny się nie podoba. No i liczyłam na drugą księżniczkę. Ale najważniejsze aby zdrowy maluszek był bo i tak będzie najukochańszy na swiecie.

U mnie tez podejrzewa chłopaków ale pewności nie ma. Chociaz córka chce siostrzyczkę ;) wiadomo. Mowię tak samo klaczek co bedzie to i tak beda najlepsze ;)

U mnie Damian wczoraj jeszcze przed wizytą bo szliśmy do przedszkola i mu opowiadałam że jadę do lekarza dzidzię zbadać i może powie czy to chłopiec czy dziewczynka, powiedział że jak będzie chłopiec to go zjemy (?) bo on woli dziewczynkę :eek: Potem mu powiedziałam że to chłopiec to już mówił że się cieszy z brata, ale on ma różne fazy :happy:

reklama
Do góry