reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

matko kto by się nie wkurzył pfff :/
pewnie można iść prywatnie, płacić tylko kurde wiecie przecież na to też idą wasze pieniądze ze składek więc płaci się podwójni...
no ale to temat rzeka z tą polityką w tym kraju wrrr

reklama
Oh normalnie w szoku jestem...Blulovie ja myśle ze ci lekarze to na nic już nie patrzą tylko na kasę..tutaj tez..wrrrr.....przecież w pierwszej kolejnosci powinna przyjąć pacjentów na NFZ a potem prywatnie....pewnie jej chodzi o ilośc..im wiecej wizyt prywatnych tym wiecej kasy...kurde popatrz jak sie wykarmili na tych prywatnych wizytach!....

Martita, śliczne maleństwo <3 Dziewczyny, ja chodzę do ginekologa na nfz, ale na usg zawsze idę prywatnie. Kiedyś poszłam na usg z nfz to jedyne co słyszałam od lekarza to: "yhhmmm... tak.... ok...." A na wizycie prywatnej u całkiem innego lekarza zobaczyłam moje maleństwo ze szczegółowym opisem tego co wiedzę :) Już w poniedziałek mam usg połówkowe!!!! Na pewno wrzucę zdjęcie :)

Hej kochane ja miałam dziś wizytę i na jest wszystko dobrze, byłam badana i na fotelu i usg(ale to jeszcze nie było połówkowe te zrobi mi za tydzień) i jest ok, wszystkie pomiary takie jak powinny być, maleństwo ma już 320g więc wielkolud :p tylko mam brać dalej luteinę bo jak odstawiłam ostatnio to zaczęłam plamić więc mam brać jeszcze do około 22 tc i też zaczął mi twardnieć brzuch i przez to też mam brać luteinę no i dalej dużo leżeć, najbardziej jak mi twardnieje brzuch. Ciesze się, że jest dobrze i że widziałam mój Skarb :-) ale nie dowiedziałam się kto mieszka w brzuszku maleństwo leżało bokiem i pokazać się nie chciało ;-)

Jestem po USG...za wiele się nie dowiedziałam.... 16 tydzien 5 dzień ...... płci nie mógł określić tak było ułożone.... ... dziecko zdrowe....kolejna wizyta za miesiąc .... i znowu miesiąc niepokoju....

To jeszcze raz :)
U nas będzie synuś, na tą chwilę waży 366g, Usg połówkowe pokazuje, że dzidziuś jest zdrowy i ma wszystko na swoim miejscu :) Wrzucam zdjęcia, niestety są niewyraźne, bo mam 12 ujęć na jednej kartce, więc są bardzo małe. Na jednym zdjęciu buźka z rączką przy buzi a na drugim dowód na to, że będzie chłopczyk :) Troszkę martwi mnie długość mojej szyjki bo ma 3,6 cm, a niektóre miały po 5-7. Ale skoro lekarz powiedział, że wszystko jest w porządku to widocznie tak jest :)
buzia.pngsiusiak.png

Załączniki

• buzia.png
    buzia.png
    38 KB · Wyświetleń: 97
  • siusiak.png
    siusiak.png
    52,1 KB · Wyświetleń: 89
reklama
Bluelovi, przepraszam nie widziałam Twojego posta. Ja - mimo tego, że prowadzę ciąże na nfz - usg robię prywatnie. Z Majką i teraz też byłam w DARMED, bo przyjmuje tam przesympatyczny doktor Sebastian Kwiatkowski, usg trwa około godziny, lekarz dokładnie przygląda się maluchowi i jest przy tym bardzo sympatyczny :)

Do góry