reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

reklama
Tak myslalam ;) dostałam opis na pol strony a4, standardowe pomiary obwod glowki, szerokosc, obwod brzuska, długość kosci udowej, troszkę na temat pepowiny i lozyska i w uwagach ze nie stwierdzono nieprawidlowosci... Ale myslalam ze to jakos wiecej bedzie. O narzadach wszystkich itd.
2308abd3b5b537b2efe38ae7ec1c8be4.jpg

Kasiagaw super, że u Oluni wszystko w porządku, oj z takimi nogami to będzie z niej ślicznotka :)
tyśka, 4 kg to nie jest taki zły wynik ;) Nasz maluch waży 366g (na 20 tydz. I 4 dni), więc też jest klocuszek :)
Aluniawdz ale Twój maluszek to już w ogóle klocuszek :) ale to dobrze – moja znajoma urodziła teraz w 26 tygodniu maluszka o wadze 630g i lekarze oczywiście robą wszystko, żeby było dobrze ale jeszcze większe szanse miałby maluch gdyby ważył więcej. Na ten tydzień powinien ważyć już ponad 800g. Także to dobrze, że nasze maluchy są takie duże :) A płeć być może poznacie następnym razem, trzymam kciuki, żeby maluch nie przetrzymał Was w niepewności aż do dnia porodu :p
Beata, ale historia J hehe, domyślam się, że ta cudowna zmiana płci będzie tematem niejednych spotkań rodzinnych :D Mój mąż bardzo chciał, żeby Maja była chłopcem, ale teraz kiedy okazało się, że będziemy mieli synka, to wcale bardziej się nie cieszy, myślę że byłby teraz równie szczęśliwy, gdyby była druga dziewczynka :)
Dziewczyny, nadążacie ze zmianami płci na naszej liście ? :p

Ja się listą zajmuję :)
Co wyłapię to wpisuję ale właśnie dlatego że wszystkiego mogę nie wyłapać to jest w poście napisane żeby wszelkie zmiany kierować do mnie na Priv także proszę o tym pamiętać :)

No pewnie, że się cieszę:-) ale powiedzcie czy wasze opisy polowkowe są podobne czy znacznie wiecej??
Antus no ja już 10 kg na plusie więc dzieciątko musi być duże ;) inaczej wyszloby ze za dużo się obzeram ;) matko że lekarze są w stanie takie maleństwa już ratować... Oglądałam takiprogram "moje 600 gramów szczęścia" to co rusz na tym płakałam. Dobrze, ze medycyna do przodu idzie.

Hej:-D

Ja po usg połówkowym. Było duuużo wrażeń

Łożysko na tylnej ścianie, zdala od blizny po cc, więc kolejny plus na szansę sn. Wody w porządku, pępowina też.

Dzidziuś waży 355 g, wszystkie narządy w porządku.

A oto wymiary:

BPD - 48 mm
HC - 169 mm
AC - 146 mm
FL - 35 mm

Nogi dłuuuugie po tatusiu , choć mamusia też ma całkiem całkiem :)

no i najważniejsze... DZIEWCZYNKA :-) w 12 tyg chłopiec, a teraz jednak malutka dziewczynka , aż się poplakałam ze szczęścia ! Będziemy mieć cudowną parę dzieciaczków ! A ja będę miała swoją wymarzoną dziewczynkę;-)

reklama
Do góry