reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

lunka już płeć? Zawsze tak w 20 tyg mogą stwierdzić ciekawe gdzie on to ujrzal:-D ale fajnie masz, my jeszcze w niewiedzy pewnie przez okolo 10 tyg
:) jesteśmy w tym samym tygodniu ciąży :)

f2w3dqk3el1yaeg0.png

reklama
hej dziewczyny :) :happy: długo sie nie odzywalam ale wiernie czytalam wasze wpisy :)
na dzien dzisiejszy u mnie 9 tc i 3 dni. W którym tygodniu ciąży lekarz może określić płeć? no bo nie możemy się doczekać :)

od 12tyg można już coś podejrzewać przy sprzyjających warunkach :)- dobry sprzęt, wprawne, doświadczone oko lekarza i odpowiednie ułożenie dzidzi :) z synem też się tak wcześnie dowiedziałam tylko na początku powiedział że to tak 80%, następnym razem potwierdził i już mówił że jest pewny ;)

O synku dowiedziałam się jakoś w 14-15 tc ;-) tak że można wcześniej jeśli sprzęt dobry i lekarz doświadczony.

Dziewczyny ja po USG genetycznym, wszystko ok. NT 1,6 cm, kości nosowe wyraźnie widoczne i przepływy też super. Jestem bardzo zadowolona. Maluch ma 7 cm licząc od główki do pupy więc już całkiem spory :) Skakał niemiłosiernie :)

Dziękuję Aniu :)

Wrzucam fotkę z USG chociaż maluch średnio fotogeniczny bo tak skakał, że ciężko go było uchwycić. Na zdjęciu ze zgiętą rączką drapie się po główce :)IMG_1256.jpg

Załączniki

• IMG_1256.jpg
    IMG_1256.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 102
Ostatnia edycja:
Po wczorajszej wizycie jestem mega szczęśliwa :tak: maluszek to już nie kropeczka, pięknie było widać dzieciątko. Ruszało się śmiesznie;-) słyszałam bicie serduszka:laugh2:
Mierzy już 3.57cm i z OM wczoraj był 9t5d, a z USG 10t4d. Na razie lekarz nic nie mówił o zmianie terminu porodu, zobaczymy jeszcze na następnej wizycie. Za 3 tygodnie znów zobaczę maluszka i będę miała robione USG genetyczne...
A oto mój szkrab :-)

IMG_20150925_085003.jpg

Załączniki

• IMG_20150925_085003.jpg
    IMG_20150925_085003.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 111
Mój skarbek jest prawdopodobnie dziewczynką :) wad genetycznych brak, wszystko pięknie, ok 1.3mm, kość Nosowska ukształtowana, serduszko ok, pęcherz żołądek, wszystko na swoim miejscu. Boje się nastawiać na Kalinę ale ten lekarz raczej się nie myli :)

reklama
Do góry