reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

witajcie dziewczyny,
obserwuje wasze wpisy od jakiegoś czasu i postanowiłam się dołączyć :)
w tamtym tygodniu byłam kilka dni w szpitalu i tam udało mi się dowiedzieć że wszystko wskazuje na to że mój skarb rosnący w brzuszku to dziewczynka:)
jutro mam wizytę u swojego lekarza i mam nadzieje że to potwierdzi

martwi mnie tylko to że jeszcze nie czuje ruchów. A może czuję ale nie jestem tego świadoma?
kiedy wy zaczęłyście czuć ruchy?

reklama
hej dziewczynki, ja po połówkowym już. Mój maluch spał przed wizytą a jak się położyłam to mi pod pępek wlazł , taką gulkę miałam :-D Wszystko dobrze, średni wiek ciąży 21tc, choć mały jest większy, bardziej na 22tc.

Nie mam dobrego zdjątka bo nie pozował, w ogóle jest duży ale za to mi pieknie pokazał rączką ok :-) a potem nununu :-D
Opis badania:
Płód w położeniu główkowym, ASP miarowe 148/mi, Łożysko na śc. przedniej w trzonie w O st dojrzałości.
BPD 53 mm tj 22 tyg
AC 153 tj 20t 3d
FL 35 tj 20t 6d
waga 395 g.

Kasiadz, juz tak z tymi ruchami bywa ze sie nie wie czy to to, czy jakies jelitowe sprawy, ale potem jak sie nabiera pewnosci, ze to jednak maluszek, to wszystko takie jasne sie wydaje:tak: A w pierwszej ciazy, to faktycznie czasem trzeba dluzej poczekac:tak:
I tak z innej beczki, Twoj nick tak mi oko oszukuje, ze na jego pierwszy rzut - ksiedza widze:-D

Elifit, faktycznie juz kawal dzieciatka u Ciebie mieszka:tak: I ciesze ze sie wszystko w porzadku u Was:-)

no na księdza to raczej nie wyglądam :)
a co do ruchów to chyba zaczęłam je czuć - tak jak by ktoś tam od środka tak delikatnie pukał :) nie mogę się już doczekać porządnych kopniaków :)

Po wczorajszym USG
Lekarz - Obstawiamy płeć?
Ja - Ja to bym bardzo chciala dziewczynke :tak:
L - Oj nie sadze

Tak ładnie pozował że mała szansa na pomyłke =p
Tatuś się ucieszyl =]

no i kolejny chlopczyk :) gratulacje :)))

Ja dzis mialam polowkowe - wszystko dobrze :) z czego bardzo sie ciesze!
Widzielismy jak dzidzia pije wody plodowe i rusza ustkami. Lozysko mam na przedniej scianie, przez co bede czula mniej ruchow, babka powiedziala ze nawet w pozniejszej ciazy glownie tylko po bokach bo te inne lozysko bedzie amortyzowalo.

No i jeszcze sie dowiedzielismy ze prawdopodobnie bedzie coreczka :-)

super , ze wszystko jest oki i bedzie dziewczynka :)

hej,
jestem nowa na tym forum :)
ostatnio po wizycie w szpitalu i po robionym tam usg powiedziano mi że na chwilę obecną nic nie wskazuje na to żeby był chłopak- więc będzie córa :)
w czwartek mam wizytę u lekarza prowadzącego i mam nadzieje że znowu zobaczę swoje maleństwo.

martwi mnie tylko że ruchów nie czuję, a brzuchol jest już duży- pierwsze spodnie ciążowe zostały zakupione:)

w pierwszej ciazy ruchy moga byc dopiero od 20tc , a nawet pozniej i jest to normalne wiec nie ma co sie martwic :)

Gratuluję dziewczyny :)) Superancko że niektóre z Was już po badaniach:) Mi lekarz zlecił dopiero w 22 tyg więc zapisana jestem dopiero na 31 maja , zwariuję do tego czasu :)

ja de dopiero 14 czerwca .. sie naczekam , chyba najdluzej z was :)

Ja mam połówkowe w Dzień Matki :-) mam nadzieje, że mój prezent pokarze kim jest :-D

ooo dobry prezent :;)

Wszystko u mnie na wizycie w porzdku(dzisiaj u mojej gin.)Mam mala infekcje ,dostalam czopki.
Przytylam dwa kilo:tak:I teraz 63,3 .Chyba musze zapomniec o slodyczach:-(

malo przytylas :) waga super jak na polowe !!

hej dziewczynki, ja po połówkowym już. Mój maluch spał przed wizytą a jak się położyłam to mi pod pępek wlazł , taką gulkę miałam :-D Wszystko dobrze, średni wiek ciąży 21tc, choć mały jest większy, bardziej na 22tc.

Nie mam dobrego zdjątka bo nie pozował, w ogóle jest duży ale za to mi pieknie pokazał rączką ok :-) a potem nununu :-D
Opis badania:
Płód w położeniu główkowym, ASP miarowe 148/mi, Łożysko na śc. przedniej w trzonie w O st dojrzałości.
BPD 53 mm tj 22 tyg
AC 153 tj 20t 3d
FL 35 tj 20t 6d
waga 395 g.

ciesze sie , ze wszystko jest dobrze :) no i spory chlopczyk juz !))

001.jpg
no i ja tez juz po wizycie :)tak bardzo sie ciesze ze wszystko jest super!!
nasze malenstwo ma:
BPD 4,22CM
AC 12,39CM
FL 2,8CM
WAGA:235G

Lekarz nie widzal zeby dzidzia miala cos miedzy nogami i nie kazal sie nastawiac na syna,ale powiedzial ze moze jescze cos "WYROŚNIE" hehe Mężulek by chciał:)ja tez niepowiem ze nie ale najbardziej sie ciesze ze moja szyja ma ponad 4cm:)a z Juleczka w tym czasie sie skracala:)a wiec tylko sie cieszyc:)

reklama
Do góry