reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
Magda Super że dobrze jest! To ty też nie wiesz co w tobie siedzi? A myślałam że tylko ja osamotniona :-) a z tymi wodami to mnie zmartwiłaś bo ja też mało piję...i mi się nie chce właśnie...

pysia888 aaaaa to ja niegazowana od poczatku bo inaczej mnie wykrzywia;-)
sivi moze pijesz wiecej niz ja;-) a co do plci - widzisz sama nie jestes:-) a ja juz nie chce wiedziec do rozwiazania hihi:-)
Atram, pysia, mileczka - do tej pory wypilam szklanke herbaty i pol butelki 1,5 l - sukces i rekord jak na mnie:-D

Magda moze pomysl co bys z checia wypila. Ja ogolnie duzo pije a ostatnio chcialo mi sie czegos smakowego to kupilam sok zurawinowy koncentrat (dobry na profilaktyke zapalenia pecherza przy okazji) no i z woda i lodem sobie robilam takiego drinka :-) mozna dodac jeszcze cytrynke albo limonke pycha i zawsze cos innego niz woda.

No to my...
1. Szyjka zamknieta, ale niestety skrocona o 1 cm a przy skurczu ponad 1 cm :( Dlatego moglo to cos wyleciec. Dostalam na nowo Luteine a na skurcze i pobolewania brzucha No-spe i ewentualnie zwiekszone dawki mojego magnezu. Lozysko znowu sie zsunelo, jest w tej chwili ok 2 cm od ujscia... W kazdym razie Pani powiedziala, ze nie ma jakiegos ryzyka strasznego i zeby sie nie martwic.
2. No i okazalo sie wczoraj, nawet ochrzan dostalam, ze jestem na granicy wod i grozi nam malowodzie :( z mojej winy...
3. Dzidziulec nadal pozostaje Dzidziulcem niespodziewajka :p Siedzi wypiety dupka na swiat i w nosie ma wszystko. Dobrze czuje, ze jestem kopana po wnetrzu, nawet widzialam i jednoczesnie czulam wczoraj na USG :p Jest w polozeniu miednicowym, glowka ponad pepkiem a stopki przy glowce... Ja sobie nie wyobrazam jak moze mu byc tam wygodnie... No ale plci ani buziulka nie widac. Mamy za to fotke kregoslupa, giraskow wyprostowanych i Wieeeeeelkich Stop - prawie 5 cm :) I wazymy juz 1069g :) A serduszko bije nam 153/min :) Jedynie co to szerokosc glowki jest tydzien mniejsza ale narazie ponoc luz, bo kazdy z nas ma glowe inna.
4. A lekarka zaniepokojona troche moja Leukocytoza... Mam ich za duzo, ale narazie nie chce dawac antybiotykow. A ja przez miesiac przytylam 300 gram tylko...

Zobacz załącznik 373595
super że nic strasznego się nie stało i z dzidzią wsio ok. odpoczywaj teraz jak najwięcej :)

Magda ja tez nigdy nie wypijałam tyle wody, a teraz mi się poprawiło ;) choć nie wiem jak to będzie z tą wodą jak urodze, bo też trzeba pić i pić :)) a wtedy już będzie chłodniej niż teraz... a i teraz lekko gazowaną piję to lubię, a później na niegazowaną przejdę to już gorzej :-D
ja też mam taki problem z piciem, może z litr w ciągu dnia wszystkich płynów wypije i jeśli pije wodę to tylko gazowaną, zwykłej nienawidzę. też sie ostatnio zastanawiałam jak to będzie po porodzie bo wtedy gazowanej nie wolno bo maleństwo kolki od tego dostaje:(

tricolor sliczne foto akrobaty;d

To nie moja fotka :-)

No to my...
1. Szyjka zamknieta, ale niestety skrocona o 1 cm a przy skurczu ponad 1 cm :( Dlatego moglo to cos wyleciec. Dostalam na nowo Luteine a na skurcze i pobolewania brzucha No-spe i ewentualnie zwiekszone dawki mojego magnezu. Lozysko znowu sie zsunelo, jest w tej chwili ok 2 cm od ujscia... W kazdym razie Pani powiedziala, ze nie ma jakiegos ryzyka strasznego i zeby sie nie martwic.
2. No i okazalo sie wczoraj, nawet ochrzan dostalam, ze jestem na granicy wod i grozi nam malowodzie :( z mojej winy...
3. Dzidziulec nadal pozostaje Dzidziulcem niespodziewajka :p Siedzi wypiety dupka na swiat i w nosie ma wszystko. Dobrze czuje, ze jestem kopana po wnetrzu, nawet widzialam i jednoczesnie czulam wczoraj na USG :p Jest w polozeniu miednicowym, glowka ponad pepkiem a stopki przy glowce... Ja sobie nie wyobrazam jak moze mu byc tam wygodnie... No ale plci ani buziulka nie widac. Mamy za to fotke kregoslupa, giraskow wyprostowanych i Wieeeeeelkich Stop - prawie 5 cm :) I wazymy juz 1069g :) A serduszko bije nam 153/min :) Jedynie co to szerokosc glowki jest tydzien mniejsza ale narazie ponoc luz, bo kazdy z nas ma glowe inna.
4. A lekarka zaniepokojona troche moja Leukocytoza... Mam ich za duzo, ale narazie nie chce dawac antybiotykow. A ja przez miesiac przytylam 300 gram tylko...

Zobacz załącznik 373595

No to chyba źle nie jest. Oszczędzaj sie i piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiij ile wlezie. Ja tez mam problem z piciem ( he he he zabrzmiało jak na spotkaniu AA :-D ) :tak:

Mnie też ostatnio gin kazał dużo pić, nawet 2,5l dziennie :/ Teraz na razie spoko, ale po porodzie też trzeba dużo pić ze względu na karmienie piersią. Pamiętam, że wtedy to dopiero nie mogłam patrzeć na wodę :baffled:

reklama
ja teraz nie umiem pić innej wody niż niegazowaną, bo miałam okropne wzdęcia po gazowanych, więc nie było wyjścia i musiałam się przyzwyczaić do niegazowanych

Do góry