reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Wy mnie nie straszcie bo się zamknę w sobie!!!!:-D:-D
A tak na poważnie to ja mam duże szanse :-p Mojej szyjki już niet :-D Jest gładka i rozwarcie na koniuszek palca które powstało po moim łażeniu po szpitalu i po schodach z góry na dół, bo na przyjęciu do szpitala rozwarcia nie było wcale, no druga sprawa ,że w dzień przyjęcia jeszcze brałam fenoterol ostatni dzień :-D A po odstawieniu skurcze co chwila :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Chyba żadna nie ma ochoty na przenoszenie. Chciałabym urodzić w 37. Tak, żebym miała jeszcze parę dni na ogarnięcie chaty bo na razie to jest strasznie a wiecie jak chłopy sprzątają.
malutka zobaczymy jak to wyjdzie :).

Ja też chciałabym urodzić z początkiem października co by jeszcze po spacerowa z 2 miesiące z wózkiem bo potem jak śniegu dowali i będzie mroźno to pozostanie gnicie w chałupie :dry:

Ja dziś byłam porobić badanka i KTG, wyszedł mi jeden skurcz 40, dobrze że nieregularne, ale nie wiem czy lekarz mi nie przepisze leku na wsrzymanie. Chłop mi wybył z domu na dwa tyg.i przydało by się na niego poczekać z porodem, a pozatym musiałam iść z buta na te badania(jakieś 3 km i powrót), wczoraj na zebranie do szkoły, też podobnie i boje się że jak tak będę łazić to też dołącze do naszych rozpakowanych koleżanek, w dole tak mnie już boli że nie wiem, chodzę tiptopkiem, ale może się uda do pażdziernika wytrzymać, pocieszam się że niektóre chodzą z rozwarciem i przenoszą to może i mi się uda nie urodzić za szybko.

ja dzisiaj byłam na wizycie
lekarz powiedział że wszystko ladnie trzyma i nic nie wskazuje na wcześniejszy poród - a miałam nadzieje że może wcześniej się uda
ponadto powiedział że jestem tak 'ciasna' że czarno widzi mój poród i to że dziecko wyjdzie bez problemów:wściekła/y:
i co ja mam teraz zrobić zmuszać chłopa do sexu? - bez sensu

No zobaczymy co powie w czwartek gin.i jak tam szyjka się trzyma. Kurcze przy tamtych moich ciążach śmigałam do końca bez problemu, pamiętam jak w dzień porodu robiłam jeszcze obiady na zapas między skurczami dla starszego syna by mógł sobie zjeść maminy obiadek jak mama pójdzie rodzić mu braciszka, a teraz człowiek by jeszcze tyle zrobił to nie daje rady. Nawet mi sie nie chce torby spakować do szpitala(stoi w koncie pusta), no ale nikt nie powiedział że każda ciąża jest taka sama.Najważniejsze żeby dzidzuś urodził się zdrowy i nie było żadnych komplikacji, a my damy rade.

Kasiadz ja też uważam że twój gin nie powinien tak mówić, bo tylko niepotrzebnie cię nakręca i straszy, a wcale tak być nie musi. Zachował się nieprofesjonalnie.

Ostatnia edycja:
Hej witajcie:) Ja jeszcze mam dużo czasu do porodu - zdaniem mojej gin, macica jeszcze wysoko, łożysko niestarzejące się (cokolwiek to znaczy:-)) Mały ma 2706;-)

Widzę, że Wam się spieszy, mnie bynajmniej nie, remont jeszcze nieskończony, mam już dość tych tzw. "fachowców", zmieniamy ekipę - może wreszcie się coś ruszy.

reklama
ja to już bym chciała być po , z Nadia lepiej się czułam pod koniec a teraz tylko ból pleców ciągłe zmęczenie , też nie mam spakowanej torby będę się pakować w dzień porodu hehe
jeszcze jedna wizyta mnie czeka 28

Do góry