• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
Hej Dziewczyny! Ja juz po wczorajszych badaniach. Moja dzidzi ma 5 cm i tez Machal raczkami i nozkami, lekarz tez watrobe mi pokazal, kregoslup i dwie polkule mozgowe i przeplywy krwi. Po za tym serducho waliło jak nie wiem:) Nie mniej jednak za 2 tyg mam zrobic testy genetyczne PAPPA bodajze. Wiecie cos na ten temat??

Kinga ja mam 28.03 w Kielcach w Wojewódzkim Centrum Matki i Noworodka USG genetyczne i PAPP (test krwi) z domelem też miałam robione. Pewnych rzeczy USG nie wyłapie a z krwi wyjdą - Zespół Downa, Zespół Edwardsa, Zespół Patau

Ja nie będę robić jeśli USG Genetyczne wyjdzie OK, zresztą o tym zadecyduje mój lekarz.

No i nasuwa się pytanie czy w sytuacji gdy pozytywnie wyjdzie Ci któreś z badań w kierunku Zespołu Downa, Zespołu Edwardsa, Zespołu Patau - będziesz wcześniej rozwiązywać ciążę?

Milka ja jestem fizjoterapeuta i pracuje z dziecmi niepelnosprawnymi. Dlatego jestem przeczulona na takie sprawy i wolalabym zrobic takie badanie. A co do wyniku to zadna z nas nie wie raczej jakby sie zachowala w takiej sytuacji dopoki jej takowa nie spotka.
Mam nadzieje ze wszystkie nasze fasolki sa super zdrowe i zycze sobie i Wam zebysmy nie mialy nigdy takich dylematow :-)

Wiem o czym mówisz bo mam w rodzinie przypadki wad genetycznych w śród dzieci i życie nie wygląda kolorowo.

Miejmy nadzieje, że nasze dzieci będą zdrowe.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry