reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
karolina - następnym razem ołowiane wkładki do butów i będzie OK, moja koleżanka w ciąży przytyła tylko 5 kg, córa się urodziła ponad 3 kg, więc lekarz mówił, że taka jej uroda, jak dziecko zdrowe i mama szczupła to nie ma czego się czepiać :-)

no i gratuluje wyników :-D

hehe karolina bierz wagę w kieszeń :-D i super że wszystko w porządku.

Ja u dwóch różnych ginów ważę inaczej :baffled: ale 2 kg mi przybyło ponoć :-) Jedno co wiem, to że przez I trymestr schudłam 3 kg :-p

Asionek co do wielkosci to moej w/g OM 11 tyg2d a owu na bak późno była miało 54mm CRL, czyli tez sporo. Nawet gin powiedział, że sporo, bo zazwyczaj tak 45 mm, ale kazde dziecko rosnie w swoim tempie może moje później zwolni, chociaz w normie sie miesci.

niby kazde dziecko rosnie swoim rytmem , ale sa normy do 13tc , kiedy to dzieci rosna mniej wiecej podobnie , dlatego tez w tym czasie robi dzie te badania
pozniej juz dziciaczki rosna kazde innaczej :)
no nic najwyzej bedziemy miec dzieci giganty hehe , wazne zeby zdrowe :)

Hej! No to ja chyba ostatnia z badaniem przezierności sie zgłaszam :-)
Byłam dzisiaj! Wszystko jest super! Dzidziuś śliczny i uparty ;-) Nie bardzo chciał się odwrócić ale w końcu udało się pomierzyć wszystko jak należy.
A oczywiście wkręcałam sobie różne głupoty, a przez ostatnie dni to już szczególnie ;-)

ciesze sie , ze wszystko ok !! :))

Juz po wizycie ,wszystko w porzadku .Tylko nie tyje wedlug wagi tam.Dzisiaj bylam naczczo (nie zdazylam zjesc)61,1 ,a na poprzedniej wizycie 61.
W domu waga pokazuje 63 wieczorem.No i zglupialam.Wreszcie zobaczylam testyPappa na oczy ,bez problemu mi skopiowala.
Ten pierwszy 1:2204(Wedlug sredniej bylo1:476) ,Drugi1:24085(srednia 1:1204) tzeci1:75315(srednia1:3766) uspokoilo mnie to bardzo.
Blizniaki zajarane bardzo byly.Teraz nastepne polowkowe.

normalne z ta waga
warzysz sie na wieczor po calym dniu jedzenia , picia :)
dzisiaj bylas rano i to jest prawidloway pomiar
powinno sie warzyc np. raz w tyg. rano po wyproznieniu ( najlepiej tym wiekszym tez hehe ) i na czczo bez ubrania
to jest miarodajny pomiar , ja jak sie waze wieczorem to mam i 4kg wiecej niekiedy :) i to nie tylko teraz w ciazy , ale i przed :)
super wyniki !!

karolina - następnym razem ołowiane wkładki do butów i będzie OK, moja koleżanka w ciąży przytyła tylko 5 kg, córa się urodziła ponad 3 kg, więc lekarz mówił, że taka jej uroda, jak dziecko zdrowe i mama szczupła to nie ma czego się czepiać :-)

no i gratuluje wyników :-D

wow 5 kg ?? tez bym tak chciala :)))

No i my po badaniu :)
Ja wkoncu przytylam - niecaly 1kg ale zawsze ;)
Maluch taki wiercipieta, ze sie dokladnie nie dal zmierzyc :D Przeziernosc 1.23
Nie wiadomo kim jest bo albo trzymal raczke miedzy nozkami albo pepowinke ;)

reklama
Ja tez po wizycie, ale nic specjalnego sie nie dowiedzialam... Dziobak spal sobie i tylko posluchalismy sobie serdunia i chwile poogladalismy na monitorze - widok bezcenny oczywiscie:-)
No i na dzien dzisiejszy mam dwa oficjalne terminy porodu: 5 pazdziernik i 20 wrzesien(?) Ma sie wiecej wyjasniec na polowkowym usg, ktore na szczescie juz 18 maja... Troche z tym kiszka, bo wazne zeby dzidziolka nie wyciagnac z brzuszka, za wczesnie, zwlaszcza ze bedzie planowane cc, wiec termin musi byc wmiare precyzyjny... No i w ogole to glupio troche ze jak sie mnie ktos pyta w ktorym tyg ciazy jestem, to nie wiem czy mowic ze w 16, czy ze w prawie 18:baffled:

Do góry