reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Elifit, cudny wielkoludek!:-)

Ja tez miewam takie dziwne odczucia czy dam sobie rade i jak to bedzie:tak:
Ale taki cudny sen mialam, troche bez ladu i malo logiczny, ale zasadniczo, ze urodzilam (coreczke!) i niewazne okolicznosci i tak dalej bo to takie nierealne bylo, ale za to jak malenstwo poglaskalam po buziaku, to takie prawdziwe sie zrobilo i piekne, ze poczulam ze tak naprawde wcale sie nie boje tylko z utesknieniem czekam na tego malego czlowieczka:-)

reklama
Cieszę się, że tu same dobre wieści :)

Też byłam ostatnio u gina. Wszystko ok, ale niestety wszystko wskazuje na to, że będzie następny chłopak ;) Już mam umówiony termin na usg połówkowe (20 V) i liczę na to, że wtedy już się wyjaśni na 100%

Dziewczyny, ja już po swojej wizycie :-) Pani doktor powiedziała że się pięknie dzidziuś rozwija.. ma 11,8 cm, jest żywotny.. serduszko mu bije i niedługo powinnam go czuć.. i powoli zaczynam czuć :-).. ciąża starsza o tydzień (wg usg 17tc) ale obstajemy przy terminie 1.10.

Najlepsze było jak dzidziuś się za uszka trzymał, mój mąż tak się lubi uszkami bawić bo mu tak z dzieciństwa zostało a to go uspokaja.. i teraz nasz diduń też tak będzie miał :-D

Wklejam zdjątko, mąż nagrał film ale to jak znajdę chwilę to wstawię.. jestem padnięta, cisnienie miałam 90/50 czyli jak zwykle..

Dobrej nocki mamom życzymy ja i didi (jeszcze nie znam płci) ;-)

ciesze sie bardzo , ze z dzidziusiem dobrze !!
no i juz spory maluch z niego :))

Cieszę się, że tu same dobre wieści :)

Też byłam ostatnio u gina. Wszystko ok, ale niestety wszystko wskazuje na to, że będzie następny chłopak ;) Już mam umówiony termin na usg połówkowe (20 V) i liczę na to, że wtedy już się wyjaśni na 100%

najwazniejsze , ze zdrowe :))
no i kolejny chlopak na forum hehe
ciekawe czy to sie wyrowna ??

mam już przed sobą wyniki pappa
otóż podaje ryzyko ostateczne wyliczone na podstawie biochemii, wieku i usg.
Trisomia 21 (zesp downa) 1:20346, trisomia 18 (zesp edwardsa 1:295246), trisomia 13 (zesp patau 1:354018)
czynność serca 176/min w górnej granicy normy

u mnie ma byc na jakieś 80% dziewczynka

Ja też po wizycie, miałam dzisiaj badanie nt i wyszło dobrze. Babeczka nieźle musiała się namęczyć bo dzidziol źle się ułożył i jeszce pępowina dawała cień akurat w miejscu pomiaru. W końcu się udało i cieszę się bardzo. A dziecko akurat ucięło sobie drzemkę, miało podkurczone girki i nic sobie z badania nie robiło.

reklama
Do góry