reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
mój kolosek waży już 1170g :szok:
teraz już wiem skąd te dolegliwości już u mnie ...
ginek powiedział: " no, trochę duża ale byle zdrowa,
narazie się nie martwimy jak Pani urodzi ..." :happy:
nio spora już jest. Dobrze że zdrowo rośnie.
biggrin.gif

Witajcie!
Zgodnie z obietnicą....
Wczoraj bylismy z chopem na badaniu echa serca dzidzi. Maluszek ma się dobrze, wszystkie przepływy prawidłowe, waga na poziomie 590 g, no i najważniejsze, to będzie CHOP:-D
Super wieści. gratulacje !

ilonka- no nie wiem własnie ostatni raz to na połówkowych miała w 22 379 gr a teraz dopiero ide 16 lipca
no to akurat bo na 23tc powinna mieć około 400 g, a poza tym weź pod uwagę, że nigdy nawet najlepsze usg nie obliczy ci 100% wagi i wzrostu, bo zależy wszystko od sprawności operatora, nie mówiąc już o tym, ze wystarczy że gin na usg zaznaczy 1/100 mm mniej i już wychodzi inna waga. Główka do góry słońce, jest wszystko oki
a poza tym te wszystkie liczby które podawane są na dany tydzień ciąży są wyśrodkowane, nie mówiąc już o tym że jeszcze się możesz zdziwić jak przy kolejnym usg będzie sporo cięższa :)

no to akurat bo na 23tc powinna mieć około 400 g, a poza tym weź pod uwagę, że nigdy nawet najlepsze usg nie obliczy ci 100% wagi i wzrostu, bo zależy wszystko od sprawności operatora, nie mówiąc już o tym, ze wystarczy że gin na usg zaznaczy 1/100 mm mniej i już wychodzi inna waga. Główka do góry słońce, jest wszystko oki
a poza tym te wszystkie liczby które podawane są na dany tydzień ciąży są wyśrodkowane, nie mówiąc już o tym że jeszcze się możesz zdziwić jak przy kolejnym usg będzie sporo cięższa :)

nie mogę się juz doczekać 16 lipca :tak:

Hey dziewczyny właśnie wróciłam z wizyty lekko podłamana. Lekarka powiedziała, że mam infekcje i przepisała mi pimafucin w globułkach i za 2 tygodnie wymaz bakteryjny!!! Zupełnie nie wiem jak to się mogło stać, bardzo dbam o higienę... szczególnie teraz:( Doktorka nie była skora do udzielania dalszych informacji kazała wziać lek i za 2 tyg się zgłosic :(

Kinga spokojnie ja brałam pimafucin 2 razy w I trymestrze...a przyczyny nie szukaj, w ciąży flora bakteryjna się zmienia i hormony osłabiają PH pochwy i częściej można łapać infekcje. A biocenozę zrób w szpitalu w gabinecie cytologicznym - dużo dokładniejsza jest i lepiej wykonana niż na Ogrodach

Hey dziewczyny właśnie wróciłam z wizyty lekko podłamana. Lekarka powiedziała, że mam infekcje i przepisała mi pimafucin w globułkach i za 2 tygodnie wymaz bakteryjny!!! Zupełnie nie wiem jak to się mogło stać, bardzo dbam o higienę... szczególnie teraz:( Doktorka nie była skora do udzielania dalszych informacji kazała wziać lek i za 2 tyg się zgłosic :(

perło ja też miałam, i to niezależne jest jak bardzo dbasz o higienę, w ciąży jesteśmy bardziej podatne, Nie ma co się łamać, pimafucin jest dobry i napewno pomoże. Już kilka z nas miało infekcję i wszystko jest już dobrze.

reklama
Do góry