reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Hey dziewczyny właśnie wróciłam z wizyty lekko podłamana. Lekarka powiedziała, że mam infekcje i przepisała mi pimafucin w globułkach i za 2 tygodnie wymaz bakteryjny!!! Zupełnie nie wiem jak to się mogło stać, bardzo dbam o higienę... szczególnie teraz:( Doktorka nie była skora do udzielania dalszych informacji kazała wziać lek i za 2 tyg się zgłosic :(

Nie martw sie ja tez mialam i pimafucin mi pomogl, to czesta dolegliwosc w ciazy i ciezko sie jej ustrzec. a ten wymaz to pobieraja podobnie jak cytologie tylko nie z szyjki.

reklama
Małami gratuluję chłopaczka !!! ;-)

Kinga jak mówią Dziewczyny w ciąży często zdarzają się infekcje tego typu,
nie ma tu nic do rzeczy higiena ...
zobaczysz wszystko będzie dobrze ;-)

Dzięki bardzo dziewczyny za odpowiedzi bo się trochę zmartwiłam, że robię coś nie tak :/ Oczywiście nie trzeba chyba wspominać o tym, że nici z bzykanka:p?
oj dasz radę :) jak Ci przejdzie to nadrobicie
a przejmować się nie ma co. obserwuj poprostu co się z tym dzieje

marti
to waży prawidłowo wg mnie, zresztą jak Ci w którymś momencie podskoczy to aż będziezz w szoku:)

monysia
no to klocek z tej Twojej córci faktycznie :) 2 razy większa niż moja niunia.

małami
ale extra, będziesz mieć parkę :)

Ja też po wizycie, u mnie wsio ok. Mała dzis główkę ma w dół i kopie mnie gdzie popadnie. Waży w granicach 580 g, ale co mnie zastanawia- ma 17 cm w brzuszku ( chyba obwodu) lekarz stwierdził, że "za kołnierz nie wylewa"... :p

a co naaaajlepsze? przytyłam 4 kg w tym miesiącu!? no i jak tu sie nie załamać :( pogadałam z lekarzem i mówię mu że ja już mam dość tych kg i że nie wiem jak to bo staram się jeść nie za dużo, regularnie, słodycze to czasem tylko sobie pozwolę, a on mi na to że ważę dobrze i że słodyczy to mam sobie nie odmawiać bo to cukry proste, a jedyne co to jeść mniej a częściej. A ja już po wejściu na tą wagę najchętniej bym nic nie jadła :(

Ewa najważniejsze, ze mała jest zdrowa, a ja też w tym miesiącu przybrałam 4kg no i trudno, widać taka moja uroda :)
Moja mała miała 18cm w brzuszku :) czyli też ładnie wcina :)

Witajcie!
Zgodnie z obietnicą....
Wczoraj bylismy z chopem na badaniu echa serca dzidzi. Maluszek ma się dobrze, wszystkie przepływy prawidłowe, waga na poziomie 590 g, no i najważniejsze, to będzie CHOP:-D

super wiesci :) gratluje chlopczyka !!

Ja Kobitki po wizycie

Mała zdrowa, wyniki dobre, ciśnienie 100/60
tylko nie uwierzycie ...
mój kolosek waży już 1170g :szok:
teraz już wiem skąd te dolegliwości już u mnie ...
ginek powiedział: " no, trochę duża ale byle zdrowa,
narazie się nie martwimy jak Pani urodzi ..." :happy:
tak chciałam pysiaczka zobaczyć a akurat spała
i była odwrócona profilem ...

wow to niezla waga juz :))

ilonka- no nie wiem własnie ostatni raz to na połówkowych miała w 22 379 gr a teraz dopiero ide 16 lipca

wazyla jak ten tyg. idealnie :) wiec nie ma powodu do zmartwien :)

Hey dziewczyny właśnie wróciłam z wizyty lekko podłamana. Lekarka powiedziała, że mam infekcje i przepisała mi pimafucin w globułkach i za 2 tygodnie wymaz bakteryjny!!! Zupełnie nie wiem jak to się mogło stać, bardzo dbam o higienę... szczególnie teraz:( Doktorka nie była skora do udzielania dalszych informacji kazała wziać lek i za 2 tyg się zgłosic :(

no bez przesady nie ma co sie lamac :) wiekszosc z nas zaliczy min. jedna infekcje .. tak to juz jest w ciazy :)

Ja też po wizycie, u mnie wsio ok. Mała dzis główkę ma w dół i kopie mnie gdzie popadnie. Waży w granicach 580 g, ale co mnie zastanawia- ma 17 cm w brzuszku ( chyba obwodu) lekarz stwierdził, że "za kołnierz nie wylewa"... :p

a co naaaajlepsze? przytyłam 4 kg w tym miesiącu!? no i jak tu sie nie załamać :( pogadałam z lekarzem i mówię mu że ja już mam dość tych kg i że nie wiem jak to bo staram się jeść nie za dużo, regularnie, słodycze to czasem tylko sobie pozwolę, a on mi na to że ważę dobrze i że słodyczy to mam sobie nie odmawiać bo to cukry proste, a jedyne co to jeść mniej a częściej. A ja już po wejściu na tą wagę najchętniej bym nic nie jadła :(

super , ze jest ok :)
a waga sie nie przejmuj jak lekarz mowi , ze nie jest zle to najwazniejsze :))

No mnie ma robic na Słonku... a na czym to polega cos podonego do cytologii?

hmm na słonku to nawet nie wiedziałam że coś takiego robią :sorry2:...
ja robiłam na ogrodach w bakteriologii - porażka

a w szpitalu przy IP ginekologicznej w pracowni cytologicznej jest taka miła pani magister Kornacka chyba codziennie od 7:30 - 12:30...dokładnie pobiera (podobnie jak cytologię ale bez wziernika w ciąży) sprawdza od razu PH...naprawdę się stara i wynik jest bardzo dokładny

ilonka
To nasze córy mają tyle samo prawie :) a już myslałam, że grubasek z niej :p

dzięki dziewczyny za pocieszenie, ja wiem że dobro dziecka najwazniejsze nie ważne ile ja przytyje. Ale czasem łapie przez to chandrę bo tyle się napracowałam aby dojść do takiej wagi i figury że głowa boli:p i teraz wszystko od nowa heh:p

reklama
ja też Ewcia czasem mam dołka jak zejdę z wagi, a mam w domu więc czasem mnie skusi, zeby na nią wskoczyć :/
ale mój mąż w tych sytuacjach jest cudowny, nie spodziewałam się tego po nim, zawsze mi w takich sytuacjach mówi, że jest nas dwie i musimy rosnąć, żeby być zdrowe i śliczne :) a skoro jemu się podobam to nikt inny się nie liczy, a już na pewno nie opinia lekarza

Do góry