reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

kasiadz
pijemy i oszczędzamy się kochana! dobrze że poza tym jest nieźle!

pysia
TO całe szczęście że wszystko w miarę . A co to jest HBS??

mam pytanko... wykonujecie te ćwiczenia Kegla czy coś takiego?

Ostatnia edycja:
reklama
pysia no to super, że wszystko ok, moja dziewuszka też co wizytę o tydzień starsza :)

Ewa, hbs to badanie, które pokazuje czy jesteś zarażona wirusem HBV czyli wywołującym zapalenie wątroby typu B, u każdej ciężarnej powinno być zrobione, ja miałam na początku ciąży ale nie wiem czy tego się nie powtarza pod koniec też

kasiadz damy radę... a może już pora zacząć trening z piciem niegazowanej wody :-)

Ja dziś miałam wizytę - maleństwo ma jakieś 1100 gram :] gin powiedział, że jest starsze o tydzień, szyjka miękka i wszystkie inne pomiary prawidłowe z czego się cieszę
A i mówil o Hbs (no ale to chyba w późniejszych tygodniach)

A szyjka nie powinna byc twarda? Bo ja mam wlasnie miekka i mi sie skrocila troche.

Ewa Banak ja robilam te cwiczenia ale musialam przestac ze wzgledu na moja szyjke wlasnie.

ja też teraz dostałam skierowanie na hbs, a wczoraj byłam po skierowania do ostatniego etapu prenatalnych i będę mieć dokładne usg 3go :) a potem 10go w przychodni :), do tego wymaz z pochwy, posiew moczu itp :tak:

pysia gratki udanej wizyty!

kasiadz damy radę... a może już pora zacząć trening z piciem niegazowanej wody :-)

Ja dziś miałam wizytę - maleństwo ma jakieś 1100 gram :] gin powiedział, że jest starsze o tydzień, szyjka miękka i wszystkie inne pomiary prawidłowe z czego się cieszę
A i mówil o Hbs (no ale to chyba w późniejszych tygodniach)

No to super :tak:
Na HBS bedę robiła na kolejną wizytę bo byłam szczepiona, ale kupę lat temu i wolę sprawdzić.

Ja dzisiaj po wizycie. Wszystko ładnie się rozwija, badania ok, szyjka ok i widziałam dzisiaj na usg jak moja mała miala oczka otwarte i mrugnęła i ruszała siatkówką ( tej siatkówki nie widziałam ale wypatrzyła to moja gin :-) ). Ogólnie mała niezłe akrobacje robiła podczas badania. Moja mala ma głowke na dole, dupke na górze i ulożona jest troche bokiem, bo nóżki i rączki ma z prawej mojej strony. Teraz kolejne 4 tygodnie do następnej wizyty.

reklama
ati super wieści, ja już się nie mogę doczekać aż zobaczę mojego szkraba (3.08), jakoś dawno go nie widziałam i mi tęskno:( a maluszki rzeczywiście akrobacje robią, mój też wyczynia szaleństwa.. myślę iż leży w poprzek bo jak ja leżę na lewym boku to czuję go z lewej i z prawej, pewnie podskakuje :) wszyscy pytają czy piłkarz zniego będzie a ja śmieję się że bramkarz po tacie :-D

Do góry