reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
zgodnie z nowym rozporządzeniem dotyczącym ciąży, na nfz w ciągu ciąży należą się 3 usg, ok 12 tc, w połowie ciąży i ok 30 tc. Chyba że coś się dzieje to wtedy jest częściej :)
masz na mysli zwykłe usg czy te 3d?

ati
ale widziałas normalnie jak mruga oczkami? na zwykłym usg? kurcze faktycznie te nasze boby juz oczęta moga otwierać!

a mnie sie wydaje że właśnie karta ciąży jest taka ściągawką, ale wyniki badan i tak trzeba miec np jadąc do szpitala.

Ostatnia edycja:
masz na mysli zwykłe usg czy te 3d?

ati
ale widziałas normalnie jak mruga oczkami? na zwykłym usg? kurcze faktycznie te nasze boby juz oczęta moga otwierać!

a mnie sie wydaje że właśnie karta ciąży jest taka ściągawką, ale wyniki badan i tak trzeba miec np jadąc do szpitala.

mam na nyśli zwykłe usg. w ramach nfz nie należy się usg 3d.
opisane jest to w rozp. min. zdrowia z 23.09.2010 w sprawie standardów postępowania oraz procedur medycznych przy udzielaniu świadczeń zdrowotnych z zakresu opieki okołoporodowej sprawowanej nad kobietą w okresie fizjologicznej ciąży, fizjologicznego porodu, połogu oraz opieki nad noworodkiem.
można sobie poszukać tego w necie, ciekawe rzeczy tam są, można się dowiedzieć np. jakie badania powinniśmy mieć zrobione w jakim okresie ciąży.

a ja mialam badania na hbs robione na samym poczatku z hiv, toxo, rozyczka itd.. To znaczy ze i teraz beda kazali mi robic? Tu jest wszystko tak jakos odwrotnie kurde...:szok:

Lekarz zlecił mi te badania na pierwszej wizycie. W pierwszej ciąży miałam tylko hbs i też na samym początku.

Odnośnie badań i standardów okołoporodowych - link jest w pierwszym poście wątku 'warto wiedzieć' ;)

dziewczyny jak miałyście robione tokso i wyszło że nie macie przeciwciał to trzeba powtórzyć by sprawdzić czy się nie zaraziłyście :tak:

a co do karty ciąży, to ja mam podbijaną pieczątkę lekarza przy każdej wizycie i to wystarczy! Tam są wpisane wyniki badań. Natomiast trzeba ostatni wynik usg mieć jak sie idzie rodzić.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry