reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Myśmy nigdzie tego nie zgłaszali przy Oliwce, bo mój do końca nie wiedział czy aby na pewno chce, a potem tylko na porodówce powiedział co musi zrobić żebyśmy mogli razem rodzić, to mu kazali tylko fartuch i buty w aptece kupić i tyle. A teraz od początku mówi że sobie nie wyobraża żey nie być przy porodzie, dla faceta to chyba jeszcze większe przeżycie, bo bezpośrednio w tym nie uczestniczy i na wszystko trzeźwym umysłem patrzy.

Tylko żebyście mnie nie przeklęły potem na porodówce jak was dopadnie ta najgorsza faza porodu :-) bo boli kurewsko, ale jak się dzidzie zobaczy to przechodzi jak ręką odjął.

reklama
już jestem po wizycie przedporodowej,wrażenie super.
Termin cc mam na 10 październik między 7,30 a 8,30.
Lekarka mi powiedziała że i tak powinnam mieć cc bo już jedno miałam i przy sn mogłyby być poważne komplikacje(nawet o tym niewiedziałam) ale podobno w normalnym szpitalu by na to niepatrzyli.
Mała waży 2330 w 33 tygodniu.
Wkońcu posłuchałam serca małej.

O proszę jest i druga cesarzowa ujawniona :) Fajnie też już bym chciała wiedzieć kiedy zobacze moje szczęście, przytulę i ucałuję tą moją dupkę malutką :)ahhh rozczuliłam się :)

No i ja już po wizycie. Mały sie odwrócił. Czyli czeka mnie SN, którego bałam sie jak diabeł święconej wody. Pozostaje również lekkie rozczarowanie bo myślałam, że bede już miała dzidziusia w tym miesiącu obok siebie. Ale trudno.... Trzeba czekać, aż młodemu zachce sie na świecie pojawić. Waga 2200g czyli troszke mało, mógłby już przynajmniej 2750 g ważyć co też mnie troszke martwi. Do tej pory lekarz mówił, że jest dużym dzieckiem. Poza tym wszystko wporząsiu: łożysko, szyjka, przepływy dobre. Pozostaje dzwonić jutro do prywatej kliniki umawiać sie na poród SN :))) Mam nadzieje że zdaże :) A oto i dziubas

Ooooj biedna a tak liczyłaś na tą cc :((( No trudno trzeba zakasać rękawy i do dzieła kochana. Ja też do końca nie wiem czy cc czy sn wszystko się okaże na wizycie :) Boję się jak cholera :))

a ja nie mam zielonego pojecia ile moj mlody wazy ...
wszytsko na oko z mierzenia brzucha wpisuja
o mierzeniu to juz wogole zapomniec moge

a mierzenie szyjki... zapomniec moge ...

kurcze i juz nie beda sprawdzac ile wazy ?? a co jak jakis kolos jest ?? :)

asionek gorzej jak ktoś ma nieregularne cykle jak ja i nie ma pojęcia kiedy owulacja wystąpiła.. na mojej pierwszej wizycie w 6tc według OM już było serduszko i lekarka powiedziała że bankowo jest ciąża na wrzesień. Potem ilekroć miałam usg do 20tc to mi lekarze pytali czy aby jestem pewna daty ostatniej @ bo mały jest starszy o tydzień według pomiarów. Dlatego mam dwa terminy, jeden na 24.09 :)

nie no ja pisze o tych co wiedza kiedy okres byl i owulka :) a jak nie owulka to przynajmniej ile cykle trwaly :)
co do reszty to ja bylam u gina rowno w 6tc i tez bilo serduszko juz !! i nikt nic nigdy nie mowil , ze w takim razie to strasza ciaza ... takze widac zalezy od gina :)

Tu się twardo trzymają terminu jaki się ustala na usg koło 12 tyg i nie zmieniają go już tak jak w PL. Też nie mam pojęcia kiedy zaszłam bo u mnie o tyle jest dziwna sytuacja że wdg usg powinno to być końcem grudnia, a ja @ miałam jeszcze 2 stycznia, no to jakim cudem?

hehe niezle :)))

już jestem po wizycie przedporodowej,wrażenie super.
Termin cc mam na 10 październik między 7,30 a 8,30.
Lekarka mi powiedziała że i tak powinnam mieć cc bo już jedno miałam i przy sn mogłyby być poważne komplikacje(nawet o tym niewiedziałam) ale podobno w normalnym szpitalu by na to niepatrzyli.
Mała waży 2330 w 33 tygodniu.
Wkońcu posłuchałam serca małej.

no to juz wiesz kiedy przywitasz dzidzie :) fajnie !!

Asionek u mnie też waga nie ma nic do terminu - termin jest taki sam tylko, że wg wagi to dzidzia jest jakby tydzień do przodu wiadomo ;]
Ja też wiem kiedy zaszlam
:-)

mi sie wydaje , ze po 12tc kiedy dzieci rosna juz swoim rytmem bez sensu przepowiadanie i zmiana terminu .. jedne urosnie szybciej , drugie wolniej i jakby za kazdym razem zmieniac date porodu to by meksyk byl :)

Ja się zaczęłam bać porodu naturalnego:-(. Mam wadę wzroku prawie -5 i zauważyłam że wzrok pogarsza mi się, w tym tygodniu wybieram się do okulisty i zobaczemy co okulista powie. Bo lekarz prowadzący ciąże powiedział że jak okulista wystawi stosowne zaświadczenie to mnie wrzuci na cesarkę.

jak sama napisalas w kolejnym poscie wada tu nie ma nic do rzeczy , bardziej wlasnie siatkowka oka ... bedzie dobrze !! :)

No i ja już po wizycie. Mały sie odwrócił. Czyli czeka mnie SN, którego bałam sie jak diabeł święconej wody. Pozostaje również lekkie rozczarowanie bo myślałam, że bede już miała dzidziusia w tym miesiącu obok siebie. Ale trudno.... Trzeba czekać, aż młodemu zachce sie na świecie pojawić. Waga 2200g czyli troszke mało, mógłby już przynajmniej 2750 g ważyć co też mnie troszke martwi. Do tej pory lekarz mówił, że jest dużym dzieckiem. Poza tym wszystko wporząsiu: łożysko, szyjka, przepływy dobre. Pozostaje dzwonić jutro do prywatej kliniki umawiać sie na poród SN :))) Mam nadzieje że zdaże :) A oto i dziubas

:Zobacz załącznik 386730

damy rade :) trzeba byc dobrej mysli :)
moj tez gdzies tyle wazy i lekarz twierdzi , ze jest sredniakiem , nie za malo nie za duzo :)
bedzie latwiej urodzic wiec sie nie przejmuj !! jest dobrze !! z tego co pisza dziewczyny to sporo dzieciaczkow gdzies tyle wlasnie wazy :)
sliczny malec :)

ja jutro do gina prosze o &&&&&&&&&&&&&&&&&&& :)

Nie wiem jak szyjka, ale chyba trzyma... Nastepna wizyta z badaniami 21 wrzesnia, narazie na mocz antybiotyk. Wszystko ok, mam uwazac na odejscie wod, skurcze, krew lub slabsze ruchy. Dzidzius wazy 2116
001.gif
Ulozone glowka w dol, wypina chuda dupine
001.gif
Serduszko 131/min i... uwaga uwaga... mamy fote - na 100% EMILKA:-D:-D a mialbyc synus;-)

Atram mi tez nie waza i nie mierza ,malej.. Jak kiedys spytalam ile wazy, to sprawdzili na kalendarzu ciazowym ktory jest tydzien i tam pisze ile powinna wazyc.. Nie wiem czemu tylko w pl waza i mierza na kazdej wizycie, podejrzewam ze dla tego ze przy porodzie i tak guzik z tego wazenia i mierzenia wychodzi, bo rzadko rzeczywistosc sie zgadza z tym co mowili przy usg... Ale tylko podejrzewam. ;-) Sprawdzaja natomiast ulozenie lozyska, wody, serduszko i cos tam jeszcze, ale nie pamietam co :zawstydzona/y: Terminu tez mi nigdy nie mowili z wielkosci dzidzi (poza jedna wizyta w polsce na samym poczatku ciazy - tu nigdy), tylko z daty ostatniej miesiaczki, wiec nie wiem, moze po prostu tylko w PL sie rzucaja na takie rzeczy, a w innych krajach uwazaja ze to niepotrzebne albo co.. :-(

Ivi w UK termin ustalaja na podstawie pomiarow malenstwa z 12 tygodnia. A jako ze sa tu tylko 2 USG (drugie ok 20tyg) to potem juz nic nie wiadomo... tylko polozna doplerem slucha serduszka, mierzy macice, sprawdza ulozenie dziecka, siuski mamy i cisnienie. I to wszystko.

Widze, widze i dziękuje bardzo :) jakoś lepiej to wszystko znieść wiedząc, że jeszcze ktoś gdzieś przeżywa takie rozterki jak ja :zawstydzona/y:

Justyś trzymam kciuki za pomyślny dla Ciebie i dzidziurka sposób rozwiązania :)
Asionek zaciskam kciukasy za wizyte :) &&&&&
Magda ogromnie gratuluje Emilci :)!

reklama
Magda - gratuluję córuni :-D

anek - pierwsze CC wcale nie jest od razu wskazaniem do drugiego CC, u mnie podczas przyjęcia sprawdzają grubość blizny jesli jest OK to rodzisz SN jeśli natomiast blizna jest cienka to szykują Cię do CC. Taki sposób myślenia ginekologów - jak piszesz obowiązywał w latach 70 i 80 ;-)

Asionek - ja też mam dziś wizytę więc ściskam za Ciebie :-)

Do góry