reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
Widze że wszystkie dzisiaj wizyty udane, ja też dzisiaj odwiedziłam pana doktora i też szyjaka zamknięta, wsztstko w porządku, jedynie mam dużo leżeć, bo dzidzuś nisko, główka już w kanale rodnym.
Czekamy chyba jeszcze na wieści od Milki, daj znać jak już jesteś po.

super , ze jest oki i lez sobie poki mozesz jeszcze :)

U mnie co ma być zamknięte jest zamknięte ;-) główka wysoko, pobrał mi wymaz na cytologię i zlecił morfologię kontrola 20 września a potem co 7 - 10 dni :-)

i kolejna udana wizyta :)
kurcze co tyd. wizyta pozniej ?? wow

Dziewczynki to ja tak hurtem gratuluje wizyt udanych! Asionek tobie juz tez gratulowalam. To wy niezle wysocy wszyscy jestescie :-)

Ja tez po wizycie. Wszystko u nas wporzadku. Szyjka jaka byla taka jest, nic sie nie otwiera bardziej ani nie skraca juz od dawna wiec gites. Przytylam w ciagu 3 tyg 1,5 kg wiec razem 13,5 (balam sie ze bedzie wiecej ) no i uwaga uwaga, jutro koncze 33 tydz a maly wazy 2500! Matko i corko jakis kolos mi rosnie. Az sie ginek zapytal na poczatku usg na kiedy ja mam termin hehe. W kazdym razie kazal za tydz juz sie przestac oszczedzac bo dzidz duzy i bedzie mogl sie wczesniej pojawic. Aha no i caly czas ladnie glowkowo ulozony.

no nie wiem czy tacy wysocy raczej sredni hehe
moze maly koszykarz bedzie ;)
fajnie , ze wizyta udana :)
chyba normalnie wazy , nie za duzo nie za malo
jeszcze trzeba brac margines bledu ;)
tez mam sie nie oszczedzac i lazic duzo :) co robie cala ciaze hehe

no nieźle :-D na sierpniówkach też się chłopak - gigant urodził 4700 i 60 cm ;-)

o matko :szok:

gosiane gratulacje no i będzie diduś duży! mój ma ok 3kg bo trzy tygodnie temu miał 2200g ale ja jestem prawie w 36tc ;-)

a dzis mi teściowa mówiła że komuś tam lekarka powiedziała że dzidziuś będzie miał ok 3300 a urodził się 4400!! aż taki margines błędu na usg?!

jasne , ze moze
do tego jak gin ma do du... sprzet stray i sam sie nie zna za bardzo to i takie efekty :)
twoja dzidzia juz lmadnie wazy :)

U mnie na wtorkowej wizycie też ok,
nic nie pisałam ...
szyjka się trzyma zamknięta
dzidziol waży ok 2600g, zdrowa Córa
mi przez m-c przybyło 1 kg
czyli razem 4,5kg licząc bez tego co straciłam na początku
kolejna wizyta za 2 tyg

tylko tyle przytylas ?? pozazdroscic :)

Hej Kochane,

Melduję raport z wizyty że wszystko okey szyjka trzyma a to najważniejsze mała waży około 2200-2500 :tak: wyniki się polepszyły po żelazie pobrał mi wymaz tylko zapomniałam na co brał ten wymaz :-p chyba na paciorkowca :tak: no i tyle wogóle jakas szybka wizyta była 10 min i po wszytskim następna za 3 tyg.

Kasia mój chłop też ma opory przed seksikiem, stwierdził, że jakoś nie wyobraża sobie pukać małej po główce
laugh.gif

malutka mi też się wydaje, że twoje maleństwo wyjdzie w terminie, albo nawet po
biggrin.gif

pryzybela ale masz duże dzieciątko
shocked.gif
ale usg ma ponoć 500g +/- więc może być mniejsze :)

icarium ty też masz widzę dużego bobasa :)

Femka gratuluję córki :)

jagmar, Kingolinka trzymam kciuki, żebyście spokojnie dotrwały do 38tc, ale gin mnie ostatnio pocieszał, że jak dotrwam do 35tc to już mogę rodzić, bo płuca do 35tc są całkowicie rozwinięte, a później dzidź tylko już przybiera, więc tego się trzymam :)

Rudson lipa z tym twoim szpitalem :/ kijowo ktoś tam zarządza :/

monika mam nadzieje, że twoja dziecina jeszcze trochę posiedzi, a brzuch może opaść nawet na miesiąc przed porodem, więc tym bym się nie sugerowała

elifit u mnie mała jest starsza o 2 tygodnie i też w szpitalu mnie pytali czy miałam regularne @, a u mnie były zawsze jak w zegarku co 28 dni, wiec jakby mała faktycznie powstała 2 tyg. wcześniej to musiałabym ją począć w trakcie @, a to nie możliwe

anek
to twoja cesarka oraz bliżej :)

mileczka spokojnie dasz radę urodzić sn, wiem że strach jest bo ja też mam co raz większego stresa z tym związanego, ale damy radę!!

gosiane twój dzidź ma super wagę, z tym kolosem bym nie przesadzała
biggrin.gif

o kim zapomniałam, a na pewno nadrobiłam gratuluję udanych wizyt i mam nadzieje, że wszystkie spokojnie dotrwamy do końca :)
Tak nawiasem mówiąc wy wszystkie macie wizyty co 2 tygodnie, a mój gin mi każe przychodzić co miesiąc :/ Ostatnia wizyta w sierpniu, teraz mam 15 września . Czy wszystkie już miałyście wymazy na paciorkowce??

reklama
ilonka ja mam mieć wymaz na paciorkowca robiony 15 września. Kiedyś jak szukałam info na temat tej bakterii to się dowiedziałam, że w zasadzie ważność badania wynosi zaledwie 4 tygodnie. Więc zalecają je robić nawet ok 36tc no chyba, ze masz zagrożenie wcześniejszym porodem to wcześniej.

Do góry