reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Ilonka, no wlasnie +-500g, wiec maluch moze byc i wiekszy hehe, ciekawe co mi teraz powiedza, bo we wtorek mam kolejne usg:)
No i u mnie niby wizyty mialy byc juz co 2 tyg, a potem jak mnie ginka wyslala do szpitala na cotygodniowe ktg, to juz miala mnie niby dogladac w szpitalu i nie kazala sie umawiac w przychodni, ale tym sposobem od miesiaca jej nie widzialam... Jedynie co to pielegniarki sie z nia konsultuja telefonicznie jak jestem w szpitalu, ale narazie o badaniu dowcipnym to moge sobie chyba pomarzyc...

reklama
ja tez laze co 3 tyg. :) poki jest dobrze to nie sadze zebym czescie miala tam latac , bo i po co ?
paciorkowca jeszcze robionego nie mialam i nie wiem czy tutaj sie robi , musze sie zapytac :)

Hej Kochane,

Melduję raport z wizyty że wszystko okey szyjka trzyma a to najważniejsze mała waży około 2200-2500 :tak: wyniki się polepszyły po żelazie pobrał mi wymaz tylko zapomniałam na co brał ten wymaz :-p chyba na paciorkowca :tak: no i tyle wogóle jakas szybka wizyta była 10 min i po wszytskim następna za 3 tyg.

super , ze jest ok ! :)

Ja właśnie dzwoniłam do szpitala,i paciorkowca nie ma...ufff....

no i super :)

ilonka ja wymaz będę miała robiony 15 września, czyli w 36tc
A co do częstotliwości wizyt to ja na samym poczatku chodziłam co dwa tygodnie, potem co trzy, potem co miesiąc się zdarzało. Ostatnio miałam co trzy, a teraz za dwa mi kazał przyjść także to różnie bywa. Ale to fakt, że dosyc często chodze w porównaniu z innymi znajomymi. I w dodatku w karcie ciązy juz mi się rubryczki skończyły i babka doklejać karteczkę musi. ;)

u mnie tylko jeszcze mój lekarz robi wymaz na paciorkowca...pozostali oduścili że niby nie ma potrzeby...no ja powiem szczerze że lepiej go mieć niż nie mieć.

Domel w 9 dobie dostał wysokiej gorączki i pierwsze co zapytano mnie w szpitalu to czy wymaz był robiony...to pomogło wykluczyć jedną rzecz od razu :tak:

agadaria to super, nie musisz sie tym paciorkowcem przejmować.

rudson jestem w szoku, że nie robią tego wymazu. Wydaje mi się, że to raczej standardowe. U mnie co prawda NFZ tego nie pokrywa ale lekarze zalecają a w moim szpitalu pytają przy przyjęciu. Jak nie ma to z mety dostajesz antybiotyk przy porodzie.

reklama
Hej Kochane,

Melduję raport z wizyty że wszystko okey szyjka trzyma a to najważniejsze mała waży około 2200-2500 :tak: wyniki się polepszyły po żelazie pobrał mi wymaz tylko zapomniałam na co brał ten wymaz :-p chyba na paciorkowca :tak: no i tyle wogóle jakas szybka wizyta była 10 min i po wszytskim następna za 3 tyg.

Gratuluję udanej wizyty :D

Ja właśnie dzwoniłam do szpitala,i paciorkowca nie ma...ufff....

Szczęściara :) U mnie wymaz pozytywny, więc czeka mnie antybiotyk :/

Jadę jutro na IP, więc na razie się z Wami żegnam :) Dam znać co i jak :) Trzymam za Was kciuki, trzymajcie się zdrowo! Wszystkie!!! :)

Do góry