reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
Gratuluje dziewczyny udanych wizyt:)

Ja dzis dostalam wyniku z wymazu - negatywne

Za tydzien mam USG i jesli dzidzius nadal lezy posladkowo to wytlumacza mi procedure przekrecania. Jesli sie nie zgodze to umowia mnie na cc w 39 tygodniu, czyli po 28 wrzesnia. Dzis mialam jakas starsza polozna, mojej nie bylo i poradzila mi.... przykladac na gore brzucha cos mrozonego... codziennie na 10-15 min, ze niby dziecko bedzie uciekac od zimna i moze sie jeszcze samo przekreci... o tej metodzie to jeszcze nie slyszalam :-D

ciekawe gdzie będzie uciekać jak ma ciasno w brzuchu?? Może to jest dobra metoda na wywołanie ;-)

Gratuluję udanych wizyt. Same dobre wieści :).

Gratuluje udanych wizyt kobietki :)! Kurcze z tym przekręcaniem to chyba tylko w szpitalu, różne historie sie słyszy. Ale jak pod czujnym okiem to chyba wszystko powinno być prawidłowo :)

No uciekac glowka w dol, bo na dole brzucha cieplo :) A moja dzidzia ma ponoc jeszcze sporo miejsca i sporo wod zeby sie obrocic.

Ja troche podpytalam dzis polozna o to obracanie szpitalne (juz bez mrozonki ;) ) i mowila mi ze wiekszosc jej ciezarnych miala po nim naturalny porod, a reszcie dziecko sie poprostu nie chciala obrocic. Wlasnie posiedzialam z groszkiem na brzuchu - i na pewno zimno powoduje ze dziecko bylo bardzo aktywne, ale obrocic sie nie obrocila...

reklama
albo okręceniem w pępowinę i wtedy cc. Ja bym sie mimo wszystko zgodziła na taki zabieg. Spróbować można chociaż słyszałam, że często dzieciak wraca z powrotem do swojej ulubionej pozycji czyli pupą w dół jeśli poród nie nastąpi od razu.

Do góry