reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

jagmar dobrze ze sie zamknela. tez jestem zdania ze terminu trzeba trzymac sie jednego.
tutaj akurat patrza na termin wg pierwszego USG, czyli tego w 12 tc.
Rudson no to trzymam &&& zebys dlugo nie czekala
jewcia nie martw sie na zapas! a co do krwi to ja bym zadzwonila do lekarza
Werka zazdroszcze ze Twoja juz w kanale. Moja niestety nie :/

tez polozna na ostatniej wizycie powiedziala ze jesli odejda mi wody do dzwonic do szpitala, a jesli wytrwam to przyjsc 20.09...

reklama
Ja też po wizycie a więc tak:
lekarz jak mnie uwidział swierdził że niby brzuch opadł,
duże upławy są normalne, dzidzie ważył i mierzył
dokładnie z 5 razy bo nie dowierzał że jest tak duża
i podał wagę sporo zaniżoną- niby ok 3,300g :szok:
tak więc w 2 tygodnie ja przybrałam 2kg a dzidzia nie całe 1kg :szok:
szyjka skrócona ale zamknięta, łożysko dojrzałe,
powiedział że mam przyjechać za 2 tyg o ile wcześniej
nie spotkamy się na porodówce, powiedział też
że teraz to już w każdej chwili może się coś rozkręcić
ale ja się nie nastawiam ...
Milene miałam w terminie ...

Jewcia a nie jest tak, że czasem po badaniu mogą się pojawić takie podbarwione upławy?

monysia dzidzia faktycznie spora.

Ostatnio same dobre wieści mamy :). Trzymamy się całkiem nieźle.

wow ładna waga :) ja jutro ide na usg ja w 3 tyg dowaliłam 4 kg ciekawe ile przybrał mały z tego .

moj dobry znajomy mnie nastraszył bo sam ważył 5,2 kg masssssssakra i jego mama go rodziła naturalnie o zgrozo :szok:

obastawam 3,5 -4 kg przy urodzeniu :tak:

Miałyście robione badanie USG 4D? Zastanawiam się nad takim badaniem bo chciałabym ocenić wagę dziecka i wiek ciąży na dobrym sprzęcie. Tylko cena dość wysoka 230 zł ;(.

Miałyście robione badanie USG 4D? Zastanawiam się nad takim badaniem bo chciałabym ocenić wagę dziecka i wiek ciąży na dobrym sprzęcie. Tylko cena dość wysoka 230 zł ;(.

ni mom piniędzy na to ;-)

monysia gratki z wizyty :) duża dzidzia ale co się dziwisz jak ty jesteś w 37tc. Zaraz urodzisz zobaczysz :-)

ja robiłam
płaciłam 150zł
ale nie wiem czy tak późno jest sens robić
ja robiłam w 29 tc i lekarz mówił że najlepszy okres to 28-32tc

Byłam wczoraj na wizycie i jestem przerażona z małą wszystko ok, ale wg pomiarów wyszło, ze Iga ma już 3100 gramów :/ Wiem, że to waga orientacyjna, ale gin też był z leksza zaskoczony, wszystkie wymiary powyżej normy i jak tak dalej pójdzie to powiedział, że czeka na cc :( Termin z wczoraj przesunął się na 10 października, ale mam się nie sugerować, bo różnie z tym bywa. Kurcze z czego mała taka duża??? W prawdzie tatuś miał 4400g a ja 3300g ale kurcze jakim cudem tak przybiera??
Wyniki badań ok, widziałam nawet buziola małej z otwartymi oczkami :) No na kruszynkę nie wyglądała :/

Ati, monysia, cytryna, jagmar
cieszę się, ze u dzidziów wszystko ok

Ostatnia edycja:
reklama
jagmar - już za późno na takie badanie, dzidzia za dużo nic nie będzie widać :tak:

ilonka - nie martw się na zapas, mi przed CC mówili, że Milena będzie miała prawie 4000 g a urodziła się 3150 g więc margines błędu duży a USG robiono mi już w szpitalu, tuż przed CC, najważniejsze że wszystko z nią OK :-D

Do góry