reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG :)

Dziewczyny - gratuluje udanych wizyt!!! Cat - piękne zdjęcie.
Babonka - ja przy pierwszym dziecku brałam dziekankę na aplikacji i w ogóle nie żałuję!!!

My tez już po wizycie. Mała ma 1402 gramy - tj. nie jest mała. Przez dwa tygodnie przybrała 402 gramy!!!
Nade mną stało dziś całe konsylium. Był genetyk i dwóch lekarzy od usg. Oglądali główkę i stwierdzili, że jest ok. Tzn. czwarta komora lekko powiększona, ale leciutko, ale wszystko inne ok. Ponoć, gdyby miało być wodogłowie, powiększonych byłoby więcej elementów, bo to naczynia połączone. No i ponoc mózg ma juz japońskie tarasy - tj. się fałduje. No i pan doktor powiedział, że rzadko kiedy tak ładnie mózg u dziecka widać i można tak szczegółowo obejrzeć jak u nas - więc chyba co mieli zobaczyć, to widzieli :-) Jedyny parametr nie w normie, to ... obwód brzuszka. Brzuszek popędził juz do 31 tygodnia, a reszta jest w 27 - 29. Ale to ponoć dowód na to, że z łozyskiem wszystko ok :-) Mała jest na 100 % dziewczynką i jest naprawdę piękna :-)

reklama
Misia super gratuluje, faktycznie duża dziewczynka ale wspaniale.... aż sama jestem ciekawa jaka moja będzie ostatnio na usg 22 tydzień miała aż 630gram,hehe też kolos

Super dziewczyny.....cieszę się że dobrze u Was....:-)
Mi dziś diabetolog zwiększyła neco insulinę, ale tylko o 2 jed do śniadania i po jednej do obiadu i kolacji, a tak ok. Tylko ja jakaś lichutka dzisiaj, a jutro Gdańsk znowu.....normalnie padam z nóg....:-(

reklama
Do góry