reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG :)

Dobrze słyszałyście- makrosomia to jedno z powikłan cukrxycy ciążowej- dzieci rodzą się dużo większe niż ich wiek ciążowy.........:tak:

reklama
Kasiu kochana nie mam pojęcia, juz na wcześniejszej też mi mierzył....z Mariczką pamiętam ,że Pani pielegniarka już w szpitalu jak rodziłam sprawdzała tylko takimi kleszczami metalowymi szerokość miednicy...ale brzuszka nikt mi nie mierzył....Doktorek powiedział mi tylko ,że średnio ma sie okolo 30-32 w tym czasie a ja mam 28cm....

Jestem po wizycie ;D

Wszystko okej, nawet bardzo;) Hania się podniosła!!!! nie dużo ale zawsze coś, już jej tak mocno nie wyczuwała podczas badania ;D szyjka dłuuuuuuuuga i zamknięta. Na usg wszystko okej, łożysko, wody idealnie, Hania jeszcze bardziej idealna ;D waży 1900gram :biggrin2: następna wizyta za 3 tygodnie ;D i znowu zestaw badań dostałam do zrobienia :-D
Przez 2 tygodnie przytyłam AŻ 0,7kg :-D:-D:-D

Pyśka, wspaniale! Hania niech się ciut jeszcze podniesie i ładnie rośnie :tak: cieszę się, że wszystko dobrze :-)

Kana, jakieś nieznane mi te kanadyjskie metody ;-)

hej, Pysia gratulacje :-)

Ja też już po USG. Mała strzeliła focha i zasłaniała buźkę stopą i ręką...ale trochę mnie lekarz poobracał i dało się obejrzeć buzialka:-) a i jeszcze wkładała stopę do buzi i wystawiała język - łobuziara:szok::-D
Maja waży 1707g, położenie główkowe...głowa po prawej stronie a nogami mi wierzga gdzie się tylko da :-D Szyjka się trochę skróciła, ale tragedii nie ma. Jutro na wizycie powiedział, że zajrzy i pomaca (tak powiedział przy moim mężu:-D:-D:-D)
Zdjęcie 1 - foch; zdjęcie 2- to się zasłonię stopą i ręką, zdjęcie 3 - noooo a takie cudo mam między nogami :-p

DSC01621.jpgDSC01622.jpgDSC01623.jpg

Załączniki

• DSC01621.jpg
    DSC01621.jpg
    9,9 KB · Wyświetleń: 63
  • DSC01622.jpg
    DSC01622.jpg
    10,7 KB · Wyświetleń: 61
  • DSC01623.jpg
    DSC01623.jpg
    9,2 KB · Wyświetleń: 62
reklama
Lizosomek ale fajnie ;D:D moja mała pokazała tylko swoją stopę :-D i dała paluszki policzyć po czym przywaliła w głowicę do usg i tyle było z oglądania :-D
U mnie też główka w dół (huuuuraaaa) ;D

W ogóle, to bałam się okropnie wagi Hani! bo przy cukrzycy dziecko może bardziej tyć więc już miałam czarne myśli, że mała będzie ze 3 kg ważyć ale na szczęście wszystko jest okej ;)

Ostatnia edycja:
Do góry