reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

reklama
Ivi to mogą byc faktycznie objawy depresji niestety hormony robią swoje brak serotoniny, z tego co piszesz jesteś aktywna na codzień ... Ja powiem Ci ze gdyby nie te kursy ktore robię i planuje nadal robic na bank dostałabym depresji bo znam siebie i za długo juz siedzę w domu.... Z aktywnej osoby ktora nie miała
Czasu na nic nagle musiałam sie zastopować całkowicie i o tyle ile na początku było to przyjemne bo inne i rekompensuje mi to syn to moja aktywna strona sie tez odzywa , wiec zrob cos dla siebie zeby sie to nie pogłębiało .

Dzieki dziewczyny :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Keejti jeśli śluz się utrzymuje przez dłuższy czas i zwiększa przy normalnym rytmie wypróżnień to należy wykluczyć infekcje bakteryjne czy też np lamblie.

Ivi- to faktycznie mogą być hormony ciążowe. U mnie co prawda oznak depresji ciążowej brak natomiast stałam się tak choleryczna jak nigdy. Charakter kobiety w ciąży czasem ulega powiedziałabym wyostrzeniu. Jeżeli masz skłonności melancholijne , to one w ciąży wychodzą z potrójną siłą. U mnie z kolei właśnie ten choleryzm życie mi czasem zatruwa i nie mogę nad nim zapanować. Nawrzeszczę na męża , a za 5 min. żałuję. Dużo uśmiechu i jak najszybszej poprawy nastroju .

Milagros- obniżona hemoglobina z hematokrytem może wskazywać na początki anemii, ale nie znam kompletnie norm dla ciąży, dlatego musisz to lekarzowi pokazać.
Jeśli chodzi o granulocyty to jest to rodzaj leukocytów( białych krwinek). Leukocyty są często w ciąży podwyższone, ale do jakiej wartośći też nie potrafię powiedzieć. Warto żebyś ( po konsultacji z lekarze)zrobiła morfologię z rozmazem bo to badanie pokarze, które granulocyty masz podwyższone. Podwyższone eozynofile i bazofile to często alergia, podwyższone neutrofile to reakcja organizmu na toczące się zakażenie bakteryjne.
Tak jak pisałam wcześniej podwyższone leukocyty w ciąży to generalnie norma , tylko musiałabyś poszperać albo zapytać lekarza do jakich wartośći mogą być podwyższone- tego niestety nie wiem,

Milagros ja z wynikami nie pomoge ale widze ze mama czworki ladnie odpisala :-)

Trzymam kciuki za wizyty a jest ich dzis troche &&&

Musze dzis czesciej zagladac bo pozniej nie nadrobie :-) a na ktora dziewczyny sie wybieracie?

reklama
Do góry