reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Katerinka to USG super!!! nie wiedziałam, że są aż takie dokładne! ja 15.12 mam prenatalne i z tego co wyczytałam na stroncę kliniki gdzie je mam (Katowice), tam też jest 4G... nie mogę się w takim razie doczekać!!! :)

co do USG to ja też mam je robione na każdej wizycie, średnio co 1-2 tyg czyli miałam już z 6-7. Z tego co czytałam to nie szkodzi to dziecku.

reklama
Smile4u a te prenatalne badania robisz na własną rękę czy masz skierowanie? ;)

Ja już 10 idę na 3 USG i nie mogę się już doczekać, ale 3 tygodnie wytrzymałam to i tydzień dam radę. ;)

ankaka moja DR powiedziała na ostatniej wizycie, że niestety koniec roku jest, bieda w służbie zdrowia i muszę zapłacić za to 250pln... ale... udało mi się ją przekonać, żeby mi jednak wypisała skierowanie, także uffff... po naprawie samochodu jestem spłukana, a to jeszcze przed świętami będzie:/ więc nie stać by mnie było zapłacić:/

Jak pójdę do ginekologa będę w 11 tyg. Myślisz, że uda mi się jeszcze zrobić te prenatalne przed świętami ? Czy już nie za bardzo ?

Mój "zajebisty" lekarz zapytany o USG genetyczne zapytał "chce pani NFZ okraść??"

Jutro albo mi nowa prywatnie w pakiecie zrobi albo się do Ludwin umówię na ten miesiąc jak się uda...

Ja jestem przed genetycznym.Dr chciał żebym przyjechała na 20 grudnia,ale nie wiem czy dam radę a jeśli nie,to w 1 święto mam przyjść na oddział i ma mi zrobić.Szczerze-to troche jestem przerażona ile mnie skasuje tak na święta :-D. I mam do Was pytanie.W trakcie badania Dr powiedział mi,ze mam nieregulany pęcherzyk ciążowy..Ja pełna obaw zaczęłam go wypytywać co to oznacza..stwierdził,że "lepiej żeby był normalny".Naczytałam się na internecie o tym..Spotkałyście się z czymś takim?
I na zdjęciu obok główki taka kulka jest.śmieję się,ze to "glutek z noska poszedł".On nic o tym nie powiedział :eek: ale ja się nakręcam.

fas.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Witam poniedziałkowo.

Jestem po 1 wizycie u nowej lekarki. Jak na razie jestem z niej zadowolona, poświęciła mi tyle czasu ile potrzebowałam, zrobiła mi na szybko USG żeby ocenić czy jest krwiak (stwierdzony 15 października w tym samym gabinecie przez kogoś innego) czy go nie ma (jak twierdzi gin z NFZ od 2 listopada po 3 USG)
Krwiak jest, nieduży ale jednak jest, wyraźnie się zmniejszyl, malucha nie mierzyła, pokazała tylko że bije mu serduszko, sprawdziła ręcznie jak wysoko sięga macica-jest wszystko dobrze. Dała mi skierowanie na dokładne USG 1 trymestru, do innej przychodni gdzie mają odpowiedni sprzęt. Wpisała mi w system wszyściutkie skierowania na badania o jakich wspomniałam (te wg mojego z NFZ "zbędne" jak toxo, CMV, różyczka czy HIV)
Potwierdziła wiek ciąży na około 12 tydzień wg USG z 15 października i tego kazała się trzymać a nie wg OM bo to jest zupełnie nieadekwatne do wielkości dziecka. Termin wyznaczyła na około 16 czerwca (gin z NFZ wpisał mi 6 czerwca-w 38 tyg ciąży :eek:)

Najpierw wstępnie umówiłam się na to USG w grupie LuxMed na Mehhofera, koszt 150 zł. Potem w domu pogadałam z mężem że może lepiej jechać do gabinetu Ludwin&Ludwin o którym pisałam wam wcześniej. Zadzwoniłam, okazuje się że mają wolny termin na najbliższy poniedziałek i za 50 zł więcej zrobię USG 3D w HD live , czyli to o którym też pisałam kilka postów temu :)

Tyle dobrych wiadomości, ze złych jest to że koleżanka w pracy popełniła błąd przy formalnym przywracaniu mnie do pracy po wychowawczym i nie mam dalej pakietu medycznego do końca grudnia, czyli wszystkie badania i wizyty w tym miesiącu opłacam z własnej kieszeni. Jedna wizyta 110 zł (2x gin i 1x endokrynolog to już 330) plus te wszystkie badania też ponad 3 stówy, plus USG 200 :szok::eek:
Żeby było weselej to na mnie zwaliła winę bo "przecież sama się tym ubezpieczeniem w pracy zajmowałaś to powinnaś wiedzieć że trzeba na nowo deklarację wypełnić" nooo dobra ale zajmowałam się tym grubo ponad rok temu i troszkę wypadłam z obiegu, po drugie nie miałam w tym czasie sytuacji powrotu z urlopu wychowawczego i nie wiedziałam że deklaracja jest potrzebna, po trzecie na początku mca jak byłam to parę razy pytałam czy mam jeszcze coś wypełnić żeby dopełnić formalności :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No i tak naprawdę nie mam co zrobić, wiem że ona kontaktowała się już ze wszystkimi możliwymi osobami z naszej firmy i ubezpieczalni i naprawdę nie da się tego aktywować..... Przecież nie pójdę się poskarżyć szefowej i robić komuś kwasów :no:

Pocieszam się tylko że jutro dostanę paczkę świąteczną dla Patrycji z zabawkami i słodyczami za 140 zł i bony na święta na jakieś 350 no i w tym tygodniu przyjdzie pierwsza pensja po url wychowawczym za L4 na cały listopad, chyba że do listy płac też mnie zapomniały wprowadzić ;-)

Do góry