reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Zacznę od tego, że jestem przeszczęśliwa !! :)
Maleśtwo rośnie. Ma 7,01 cm i przezierność karkową 1,9. Lekarz nie ma zastrzeżeń. Przez całą wizytę zakrywało sobie bużkę rączką i napatrzeć się na to nie mogłam. Dało się dobrze zmierzyć i wszystko jest w jak najlepszym porządku. No śmieję się sama do siebie bo tak bardzo obawiałam sie tej wizyty. Mężuś jednak nie mógł być ze mną ale siedzi teraz z Julcią i wpatrują się w zdjęcie z usg rozkminając gdzie ma rączki, nóżki itp:-D Wg usg jestem w 13t1d więc dwa dni do przodu. Powiedziałam mu o tych bólach żołądka i żeby go nie obciążać zamiast duphastonu mam luteinę 2 razy dziennie. Zobaczymy może coś da:) Kolejna wizyta za miesiac ale już jestem spokojniejsza :) I na osłodę zdjęcie mojego maleństwa. Niestety nie wiem jaka płeć ale najwazniejsze, że wszystko jest dobrze. A i usg miałam juz robione przez brzuch mimo moich fałdek

Załączniki

• Nowy obraz mapy bitowej.jpg
    Nowy obraz mapy bitowej.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 74
Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, ja też już po wizycie kontrolnej:) W czwartek na usg genetycznym dzidziuś miał 6,5 cm, a już dziś 8,1cm!!! Rośnie dzidzia, a co za tym idzie, termin porodu się przybliża coraz bardziej, chociaż ja liczę 15 czerwca, bo tak wyszło w pierwszym usg, a teraz to już nawet 10 czerwca się pojawił!

Na szczęście wszystko super, dzidzia się bardzo ruszała, słyszałam serduszko, więc super!!! Teraz badanie dopiero w styczniu, a już nie mogę się doczekać!!!

Gratuluję super udanych wizyt i trzymam kciuki za wszystkie kolejne!!!

paulunia śliczne maleństwo:-) gratuluję udane wizyty ! super sie czyta dobre wieści, wiec testu papp Ci nie zlecił dodatkowo ??
bona super szybko rośnie:-) ahh dziewczynki jak Wam dobrze:-) po wizycie zawsze taki spokój i szczęscie sie czuje.. ja po tyg od wizyty zaczynam juz sie zamartwiac zwłaszcza ze coś mnie zaczęło w lewym boku jakby jajnik bolec, czy któraś z Was miała podobnie ?? przestraszona chodze:-(
takie pilenie czuję.. jak leże też, jest czasem ulga jak wstanę, choc chwilowa.. nie jest to ostry ból ale taki kłujący:-(wizytę mam dopiero 21 grudnia ale dzis zapisałam sie do innego na czwartek, czy któraś z Was miała podobny ból ??

Jeny czasami mnie zakłuje w jajniku tak jak opisujesz po prawej stronie tylko i wyłącznie . Ale to chwilowe kłucie i po zmianie pozycji przechodzi.

matkoEwa mnie boli dzis prawie cały dzień od rana:-( kurcze do dupy:-( staram sie nie martwic, mam nadzieję ze w czwartek sie coś wyjaśni a najlepiej jak by przeszło do tego czasu...

hej dziecwzyny:) nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie, bo rzadko sie udzielam ( caly czas pracuje , a po pracy padam ) ostatnio tez bylam na usg genetycznym w piatek wieczorem. Moja dzidzia miala 65.1 mm i 1.7 przyziernosc. Pani badala mnie ok godziny bo malenstwo nie chcialo sie obrocic:) martwi mnie tylko jedna sprawa a dokladnie chodzi o kosc nosowa pani poweidziala ze ok ale jak patrze na wasze zdjecia usg to u Waszych maluchow jest tak mocno wyrazny nosek, a u mojego slabo widoczny. teraz nie wiem czy wkrecam sovie , ze pani gin nie chciala mnie martwic, chociaz watpie w to troszke. , czy poprostu dostalam takie niewyrazne zdjecia.

reklama
Zacznę od tego, że jestem przeszczęśliwa !! :)
Maleśtwo rośnie. Ma 7,01 cm i przezierność karkową 1,9. Lekarz nie ma zastrzeżeń. Przez całą wizytę zakrywało sobie bużkę rączką i napatrzeć się na to nie mogłam. Dało się dobrze zmierzyć i wszystko jest w jak najlepszym porządku. No śmieję się sama do siebie bo tak bardzo obawiałam sie tej wizyty. Mężuś jednak nie mógł być ze mną ale siedzi teraz z Julcią i wpatrują się w zdjęcie z usg rozkminając gdzie ma rączki, nóżki itp:-D Wg usg jestem w 13t1d więc dwa dni do przodu. Powiedziałam mu o tych bólach żołądka i żeby go nie obciążać zamiast duphastonu mam luteinę 2 razy dziennie. Zobaczymy może coś da:) Kolejna wizyta za miesiac ale już jestem spokojniejsza :) I na osłodę zdjęcie mojego maleństwa. Niestety nie wiem jaka płeć ale najwazniejsze, że wszystko jest dobrze

Według mnie widać tam "kajzerkę' i to dziewczynka:)Ale lekarzem nie jestem:)

Do góry