reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
mama wikusi2010 - tofoblast to łóżysko przy samym ujściu macicy. u mnie akurat tak to wygląda. to trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&& za jutrzejsza twoja wizyte. na pewno będzie wszytsko dobrze
julix- ​a możesz podpowiedziec i te pozycje do spania? była bym bardzo wdzięczna.
Isis - gratulacje udanej wizyty i że wszystko jest dobrze. oby tak dalej

Isis widzisz!! Super wieści! Ja bym się nie kuła :no:

Ja też po wizycie Bąbel sobie spał. Nóżki pięknie skrzyżowane także mimo, że lekarka znajoma i się starała nie było opcji podejrzeć kto to ;-) Mąż z Synem siedzieli i podziwiali jak zaczarowani. Wszystko w jak najlepszym porządku :tak: z Dzieckiem bo ja mam zapalenie pęcherza FAK! i stąd ból brzucha :wściekła/y: leki i skierowanie na badania: morfologia, mocz i posiew z moczu

A no i pojawiły mi się nowe pieprzyki (mam ich od zawsze sporo ale teraz mam nowe) mam się nie martwić bo to od zmian hormonalnych. Co jeszcze? Zdjęcia może później ;-)

Saraa super, że wizyta udana i z dzidzią wszystko ok ;-) Ja też mam odwieczny problem pieprzyków, mam ich sporo i ciągle przybywa nowych :-)

Gratuluję udanych wizyt, a co do ćwiczeń na łożysko przodujące to postaram się opisać:

Można robić tzw. koci grzbiet, ale bardzo delikatnie ze spokojnym oddychaniem. Jeżeli będziesz czuła jakikolwiek dyskomfort to nie rób. Raz koci grzbiet kilka oddechów, raz brzuch do dołu, plecy wygięte w drugą stronę i kilka oddechów. powtórzyć z 5 razy.
Potem pupa nadal w górze (oparta jesteś na kolanach), a głowę oprzeć na rękach na podłodze (ręce oparte o podłogę od łokci po dłonie) i kilka powolnych wdechów. Następnie odwrotnie, pupa siedzi na nogach, ręcę wyprostowane z głową w górze i kilka wdechów. Powtórzyć 5 razy.
Tylko naprawdę można ćwiczyć bardzo delikatnie i jeżeli czujesz się dobrze i nie kręci Ci się w głowie ani broń boże brzuch nie ciągnie.

Pozycja do spania: na lewym boku, z lewą nogą zgiętą w kolanie i podciągniętą wyżej (prawa wyprostowana). Mi się bardzo dobrze tak spało, dopiero później czułam dyskomfort, ale podkładałam poduszkę pod brzuch.

Isis- wynik jest dobry ja bym nie robiła badania, w sumie musisz sama sie zapytać czy wynik z amnio był by Ci do czegoś potrzebny
sa-raa- gratulacje, moze to dziewczynka one chyba bardziej wstydliwe są:-D

Przeleciałam kilka dobrych stron i gratuluję wszystkim ostatnio wizytującym mamusiom!! Takie pozytywne relacje bardzo cieszą! No i zdjęcia przecudne! Ktoś tu dobrze napisał ze jeszcze nie dawno małe fasoleczki a teraz już małe dzidziusie :-)

reklama
Do góry