reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze zachcianki ciążowe

reklama
Widzę, że moją zachcianką alkoholową wywołałam małą dyskusję. Sama jestem przeciwna picia alkoholu w ciąży, może i lampka wina nie zaszkodzi, ale nie wlałabym po urodzeniu lampki wina do butelki i nie podałabym swojemu dziecku, więc w ciąży też tego nie zrobię :) Ważne, żeby wszystko robić z umiarem, ja sobie wczoraj pozwoliłam na sprita, choć raczej tego unikam w ciąży, czasami też piję pepsi, nie mogę pić herbaty, jedynie trochę kompotu i całe hektolitry niegazowanej mineralnej, więc dla odmiany sobie czasem pozwolę na sprita :)

A ja wczoraj zrobiłam papryczki faszerowane ziemniakami, cebulką i szynką, zapiekane z mozzarellą.... mmm aż mi ślinka leci jak sobie o tym przypomnę :-D

Za mna wczoraj chodziłu lody, aż wierzyć sie nie chce, bo 10stC na polu i deszcz :-) No i wybralismy sie do McDonald a tam nowość - deser lodowy wiśniowo czekoladowy - pychaaa, polecam! :-) Mialam smaczka nawet na kawe z lodami (też nowość w McD.) ale po tym deserze lodowym byłam pełna :-p

A dziś... malinyyyyy :-D
bo chyba sie nie doczekam wyjazdu na wieś, zeby tam pozbierać malinki to sobie dziś kupiłam za 10zl kilo malinek i wcinam :-D Truskawek i czereśni mam już dość ;-)

Zrobie sobie serniczek na zimno z galaretka i wlasnie z tymi lodami :tak:

No i kolejne smaczki jakie mam to na jakaś zrową zywność niesmażoną.
Kupiłam sobie w sobote paletnie Tefal z powłoką nieprzywieralna i teraz zastanawiam sie czy daloby sie tam usmazyc np kotlety czy naleśniki bez dodatku oleju? :sorry: Wie cos ktos na tem temat? Bo ja jestem zielona w temacie :happy: Moja stara patelnia wszystko przypalala jak nie miala grubej warstwy oleju.

Witaj nimfii :)
Ja naleśniki smażę zawsze bez oleju, znaczy dodaje łyżkę dwie do ciasta naleśnikowego, ale na patelnię już nie daję :) Tak jest mi o wiele wygodniej, bo nie raz próbowałam z olejem na patelni i wtedy mi się rozwalały, a tak są równiutkie, udaję mi się usmażyć cienkie takie jak lubię i o złotym kolorze :)

Ja dziś właśnie buszowałam w malinach, ale niestety przez te deszcze zrobiły się takie rozmoczone, ale na obiad dzisiaj nic wyszukanego, mam ochotę na ryż ze śmietaną i owocami :)
Nimfii jak masz tylko gładką powierzchnię z teflonu to powinnaś bez problemu usmażyć. Ja się kiedyś głupio dałam naciągnąć na super nowość czyli patelnia z teflonem, ale ma takie "dziurki" zamiast gładkiej powierzchni, niestety na tym bez tłuszczu niektóre potrawy lubią przywierać.
Lillydelux nigdy nie próbowałam tak robić naleśników, następne spróbuję po Twojemu:)

reklama
Dzieki za rady.

lilydelux slyszalam o tym sposobie aby dodac olej do ciasta i wlasnie tak zamierzam sporobowac zrobic nalesniki :)

cocca powieszchnie mam gladla na szczescie ;)
Wczoraj smazylam kotlety rybne i poszlo jak marzenie :D Mam nadzieje ze długo tak pozostanie, bo patelnie Tefal ciesza sie raczej dobrymi opiniami, a ja wlasnie chcialam miec z glowy smazenie na oleju, chocby po to aby meza zdrowiej odzywiac, bo on uwielbia smazone i tyje od tego niestety.

Do góry