reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Niepotrzebne buble ........

ja nie posiadam stojaka ale w lazience na podlodze wanienke klade...i daje rade.. nauczylam sie tak i juz tak zostalo:)

reklama
My w pokoju ale maly cos wiecej wody rozchlapuje wiec bedzie trzeba wanienke do wanny i tak kapac troche wtedy bedzie trzeba sie schylic ale co zrobic stoiak sie w lazience 1,50 m na 1.60 m niezmiensci:-D

A ja myślałam, że bublem będzie pianka do wanienki, nie korzystaliśmy z niej wcale, ale teraz gdy przenieśliśmy Franka do brodzika to pianka się sprawdza, kładziemy go i jest luz, ręce wolne, a jak się kręci to mu utrudnia.

Bublem okazała się chusta bebe lulu mała nie lubi być noszona w ten sposób woli zwykłe nosidło chicco w ,któreym wszystko widzi.Stelaż do wanienki akurat mam i korzystam ,bo kąpiemy w pokoju.w Łazience jest tak ciasno ,że raczej cięzko by było.Nie mam za to przewijaka przewijam na podkładach do przewijania albo pieluszcze na łóżku.

a ja na pralce :-D bardzo wygodnie :tak:

u mnie sie nie da bo mam to pralke malutenka co wsad jest od góry no i stoi przy scianie tak w rogu nie ma gdzie wanienki ustawic.. ale za to zawsze na pralce mloda klade hehe.. tzn na pralce zawsze gruby recznik rozkladam i na tym recziczek jej i po kapieli ja tam wkladam i otulam tym reczniiem:):):)

My w pokoju ale maly cos wiecej wody rozchlapuje wiec bedzie trzeba wanienke do wanny i tak kapac troche wtedy bedzie trzeba sie schylic ale co zrobic stoiak sie w lazience 1,50 m na 1.60 m niezmiensci:-D
ja tak kąpie małego od urdzenia- wanienka do wanny i dawaj;) przynajmniej nie mam łazienki zatoopionej jak Filip ćwiczy "pływanie" :D

A my od prawie 3 miesiecy już w dużej wannie małego kąpiemy :) Technikę ma tak już opanowaną, że niedługo będzie kraulem trenował normalnie :d Ostatnio pływa namiętnie po wannie łapiąc zabawki :D Do tego zafascynowało go wyciąganie zatyczki za sznureczek :-)
Tak więc u nas wanienka i stelaż praktycznie nieużywane leżą od dawna na strychu :)
Ale tak ogólnie to wszystko się bardzo przydało, matę uwielbia (mamy tropikalną wyspę tiny love), świetne sa te zabawki wpinane po bokach, Lolek śmiga po macie juz w konkretnym tempie, więc ta mata sprawdziła się na 6 z plusem.
Najmniej jestem zadowolona z chust, miałam bebelulu i normalną wiązaną, żadna nie zdała egzaminu na dłużej niż 2-3 minuty. Cała reszta wyprawkowych zakupów była w 100% trafna :-)

Bublem okazała się chusta bebe lulu mała nie lubi być noszona w ten sposób woli zwykłe nosidło chicco w ,któreym wszystko widzi.Stelaż do wanienki akurat mam i korzystam ,bo kąpiemy w pokoju.w Łazience jest tak ciasno ,że raczej cięzko by było.Nie mam za to przewijaka przewijam na podkładach do przewijania albo pieluszcze na łóżku.

Teraz ta chusta powinna się sprawdzić:tak: ja wkłądam Piotra i noszę go siedzącego na biodrze a chusta go podtrzymuje:tak: rewelacja, szybko wkładasz dziecko, masz wolne ręce i przestrzeń z przodu:-) Spróbuj.
ja tak nosze w chuście hamalu ale w lulu tez można;-)
hamalu004wer2.jpg

reklama
U mnie chusta też się nie sprawdziła..ale to pewnie też dlatego że ja nie mam kiedy w niej małego nosić! Jak już musimy zabrać go na zakupy to łatwiej mi wsadzić go do zwykłego nosidełka niż wiązać chustę! A w domu nigdy go nie noszę..jak nie leży w bujaczku to leży na macie lub na kocy i mam spokójwięc nie będę go uczyła noszenia;-)

Do góry