• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Niska beta 33,8

Hej dziewczyny,

Pierwszy dzień miesiączki wypadł 4.03

7.04 beta 33,8
9.04 beta 77

Martwi mnie to, że jest taka niska. Niby przyrost jest okej, ale jednak sama wartość jest bardzo niska.
Jutro ide do lekarza i może coś podpowie. Brzuch czasami też mnie bardzo pobolewa i nie wiem czy to jest normalne(poniewaz jest to moje pierwsze doświadczenie z tym tematem).
Kompletnie nie wiem co o tym sądzić. Czy są jeszcze jakieś nadzieje, że coś z tego będzie? :(

reklama
Progesteron powinien mieć wartość 10 wzwyż i jeżeli jest niski to może ciąża nie rozwijać się prawidłowo (trzeba się wtedy skonsultować z lekarzem,żeby zapisał Ci duphaston lub inny progesteron,który wesprze ten ,który już Twój organizm wytworzył- ale przy niskiej wartości bety albo,gdy źle przyrasta bądź spada to niestety -żaden lek nie pomoże utrzymać ciąży.

Musisz uzbroić się w cierpliwość bo Twoja ciąża jest bardzo wczesna :)

Ja bym zrobiła przyrost bety i zbadała progesteron. W przyszłym tygodniu zrobiła oddzielnie dwa razy to samo (np w środę i w piątek) i ,gdy wyniki będą dobre to umówiła się do ginekologa na 6/7 TC - wtedy będzie szansa na to ,że na USG będzie już widoczny zarodek, pęcherzyk,akcja serca - no coś napewno będzie widać ;) jakoś na początek maja

reklama
Progesteron powinien mieć wartość 10 wzwyż i jeżeli jest niski to może ciąża nie rozwijać się prawidłowo (trzeba się wtedy skonsultować z lekarzem,żeby zapisał Ci duphaston lub inny progesteron,który wesprze ten ,który już Twój organizm wytworzył- ale przy niskiej wartości bety albo,gdy źle przyrasta bądź spada to niestety -żaden lek nie pomoże utrzymać ciąży.

Musisz uzbroić się w cierpliwość bo Twoja ciąża jest bardzo wczesna :)

Ja bym zrobiła przyrost bety i zbadała progesteron. W przyszłym tygodniu zrobiła oddzielnie dwa razy to samo (np w środę i w piątek) i ,gdy wyniki będą dobre to umówiła się do ginekologa na 6/7 TC - wtedy będzie szansa na to ,że na USG będzie już widoczny zarodek, pęcherzyk,akcja serca - no coś napewno będzie widać ;) jakoś na początek maja
Dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź. Dała mi dużo wiedzy.
A teraz jeszcze pytanie jak w takim razie liczy sie tydzień ciąży. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki wypada na 4.03, wiec aplikacja pokazuje mi 6 tydzień (5+1). Stąd też pewnie moje zagubienie.
Będę wdzięczna za podpowiedzi. ;)

Dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź. Dała mi dużo wiedzy.
A teraz jeszcze pytanie jak w takim razie liczy sie tydzień ciąży. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki wypada na 4.03, wiec aplikacja pokazuje mi 6 tydzień (5+1). Stąd też pewnie moje zagubienie.
Będę wdzięczna za podpowiedzi. ;)
5 tydzień. Lekarze liczą te skonczone :)
Po wartościach bety obstawialabym, że będzie troszkę mlodsza, musiałaś mieć owulację później. Takie wartości jak Ty masz zwykle są przed terminem kolejnej miesiączki. Więc realnie 4+ coś ;) ale to dalej nic nie przesądza.

Żeby lekarz coś zobaczył beta musi mieć ponad 1000.

To sam początek - wartości jeszcze przez jakiś czas będą trzycyfrowe:)

Do ginekologa na kontrolę warto umówić się za ok 4 tyg - a jeżeli będzie się coś działo złego (jakieś plamienia, skurcze) to odrazu się skontaktuj ze swoim lekarzem. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze 🫂❤️ gratulacje

To sam początek - wartości jeszcze przez jakiś czas będą trzycyfrowe:)

Do ginekologa na kontrolę warto umówić się za ok 4 tyg - a jeżeli będzie się coś działo złego (jakieś plamienia, skurcze) to odrazu się skontaktuj ze swoim lekarzem. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze 🫂❤️ gratulacje
Mam może z 3-4 takie silne skurcze w ciągu dnia, że aż muszę się zatrzymać i wziąć oddech. Czy to normalne?

Jeżeli nie towarzyszą im omdlenia czy plamienia/krwawienia to nie powinno się nic złego dziać:)
Na początku możesz się czuć tak "okresowo" ale ,jeżeli nie plamisz to nic złego - macica cały czas pracuje, hormony się rozkręcają - może być dziwnie przez pierwsze tygodnie

Może komuś się przyda albo i nie.

Późny start i szybki koniec.
18.04 rozpędzające się krwawienie, wizyta u ginekologa i sobotnia beta na wysokości 39.

Może już na starcie było to spalone.
Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Nie jest to wcale łatwe kiedy już człowiek zobaczył te grube krechy na teście i dobrze rosnącą na początku Betę.

Pewnie wrócę do Was następnym razem, mam nadzieje, że wtedy finał będzie szczęśliwy.

Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję za pomoc i wsparcie ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry