reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Niska beta hcg 5+2

Psychiatra wie, że się staramy. Mam przyjść z potwierdzoną przez lekarza ciążą, wszystko mamy pod kontrolą. Zresztą rozmawiałyśmy o tym jak byłam na stymulacji tego cyklu, czyli całkiem niedawno.
Wenlafaksyna nie jest całkowicie w ciąży zabroniona, ale dla bezpieczeństwa malucha lepiej będzie ją odstawić i zastąpić na przykład sertraliną, albo spróbować w ogóle bez leków, i skłaniam się bardziej ku tej opcji.

Podziwiam bo mój lekarz uważał, że to mega głupia opcja 🙃

reklama
Podziwiam bo mój lekarz uważał, że to mega głupia opcja 🙃
Trafiłam na naprawdę przyjemną lekarkę, młodą, z aktualną wiedzą. Jej się jeszcze chce i ufam, że wie co robi. Jak byłam pod koniec zeszłego roku u babeczki koło 60, to po siedmiu minutach z zegarkiem w ręku wyszłam z gabinetu i nie wiedziałam co się właściwie wydarzyło za tymi drzwiami. Z tą już przeszło rok dobrze mi się pracuje i widzę efekty.

Trafiłam na naprawdę przyjemną lekarkę, młodą, z aktualną wiedzą. Jej się jeszcze chce i ufam, że wie co robi. Jak byłam pod koniec zeszłego roku u babeczki koło 60, to po siedmiu minutach z zegarkiem w ręku wyszłam z gabinetu i nie wiedziałam co się właściwie wydarzyło za tymi drzwiami. Z tą już przeszło rok dobrze mi się pracuje i widzę efekty.

Spoko :)

Ja mająca za sobą 3 połogi nie wyobrażam sobie, bym mogła być w tym okresie bez leków.
Zdrowe osoby - nie mające nigdy problemów psychiatrycznych często mają tzw baby blues, ocierają się o depresję. Wydaje mi się, że raczej nic w aktualnej wiedzy w tym temacie od mojej ostatniej ciąży (w 2023r.) się nie zmieniło :)

Nie rozumiem dlaczego jest decyzja o czekaniu na zmianę leku jak będziesz miała potwierdzoną ciążę...I zejście z leków na bez leków w ciąży? No prawie podziwiam ;)

Trzymaj się :)

Laboratoria w wynikach dają obok normy, ale one są śmieszne i lekarz mi nie kazał w ogóle na nie patrzeć 😅tylko badać przyrost

Tam możesz mieć przedział na 6tydzien między 2 tysiące a 30 tysiecy (zmyślam wartości bo nie chce mi się szukać moich wyników ale tam są takie rozstrzały😅)
Przecież na to się nie patrzy 😂

reklama
Do góry