reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

no to gotujemy ;)

reklama
dziewczyny dziekuję!!!!! Ela:-)

Zrobię te ciasteczka w sobote i bedziemy mieli na niedziele na podróż do rodziców, będę sobie zajadać....mniam, chrup, mniam, chrup i kawcia do tego....mmmmm:-):-):-)

Dotka tak jak mowilam ze moja mama robi na wyczucie ale powiedziala mi jak to mniej wiecej wyglada

Ciasteczka kruche
0,5 kg maki krupczatki
30 dkg tłuszczu (palma kasia maslo, rozne moze byc)
cukier - tu moja mama robi na smak zeby nie bylo za slodkie ale mowi ze na ta ilosc to ok 1/2 szklanki
zołtka - 2 lub 3 ile dasz

I to wszystko zagniata sie nozem, tzn tak jakbys nozem kroila i mieszala i jak najdluzej tym nozem sie starac to polaczyc a na koniec juz ugniesc.
Piecz sie pierwsze po wlozeniu ok 15 min (zalezy od piekarnika) a potem nastpne juz krocej sie pieka ok 10 min.

Nie wiem czy skotrzystasz bo malo dokladnie napisane ale tylko tak mi powiedziala, konkretnego przepisu nie ma.
Moja mam czasem dzieli to ciasto np na 3 czesci i jedne robi normalne, do drugiej czesci dodaje np kakao do trzeciej wiorki albo mak i wychodza ozne smaki

Paula nie lubisz sie babrac w tym ugniataniu ????? a meza ugniatac to lubisz co???? nie powiem co konkretnie ugniatasz hihihih pomysl ze to ciasto to jest twujego meza cos hihii i do roboty :-D:-D:-D:-D:-D:-D tylko nie ugniataj za długo bo ci w nawyk wejdzie i maz znienawisdzi wypieki:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Do góry