reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

no to gotujemy ;)

reklama
Stefcia masz sprawdzony przepis?? To ja baaaaaaaaaaaaaaardzo proszę bo to ciasto jest wspaniałe:tak::tak::tak::tak::tak: No i napewno zdrowsze od wielu innych ciast;-);-)
 
Ja tez poprosze o sprawdzony sposob Stefa:) Nie jadlam nigdy domowego, ale tutaj to dosc popularne ciasto tylko kupne czesto jest z ohydnym kremem, wiec chetnie sprobowalabym domowego wypieku:tak:
 
Ale chetnych na ten przepis....Kurcze ja też zagladam i czekam....Smaka nam Stefa narobiła i teraz sie nie odzywa:tak:Zawsze to cos innego...a marchewka zdrowa:-)
 
stefanka chyba zgubiła przepis....ale jesli bardzo chcecie to ja też takowy mam i to sprawdzony:tak:wprawdzie jestem viki ..a nie stefanka ale moze to wam nie przeszkadza...
hmmm
 
dobra koniec tego dobrego i nasmiewania sie ze stefanki!!!
oto moj przepis na ciasto marchewkowe w angielskim stylu :))
MARFEFKA :))
250ml oleju ( najlepiej mieszanki oleju slonecznikowego z oliwa z oliwek )
225g cukru brazowego light muscovado ( czyli brazowy drobny )
3 duze jajka
225g maki krupczatki
250g startej marchewki
polewa ( to nie jest taka polewa tylko raczej masa smietankowo-serkowa czy cos takiego )
250g serka mascarpone ( wlsoki serek taki w miseczkach na pewno jest w polsce )
25g cukru pudru, przesianego

robota :
1.podgrzac piekarnik do 160-180C naszykowac blache z papierem do pieczenia delikatnie posmarowanym olejem.
2.wymieszac olej i cukier razem po chwili dodac jajka stopniowo
delikatnie dosypywac maki i pozniej dodac marchewke delikatnie mieszajac az do uzyskania wymieszania hehe
3.piec ok 40-60min az bedzie zlote ( mozna sprawdzic patyczkiem czy gotowe w srodku )
ostudzic, wywlic z blachy na cos.
4.zmieszac serek mascarpone z cukrem pudrem i rozsmarowac go na ciescie.
i to juz tyle
dzieki mnie macie okazje sprobowac serka mascartpone. mi bardzo posmakowal bo jest bardzo kremowy i smietankowy :)
bardzo proste wiec paula nie masz wymowki bo praktycznie robi sie samo!!!
czekam na wasze opinie :))
 
reklama
ha stefanka w koncu sie zlitowała nad wami hehe ale mój przepis wygląda nieco inaczej wiec też podaje

MARCHWIOWIEC
3 szklanki startej marchwi
3 szklanki mąki
1 szklanka oleju
5 jajek
1,5 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyzeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka cynamonu

jajka ubić z cukrem, dodać marchew,olej, mąkę, proszek, sode, cynamon
piec 45 minut. po ostudzeniu przedzielic placek na dwie czesci przełozyc masa budyniową. całosc posypać cukrem pudrem

MASA BUDYNIOWA
1/2 litra mleka
1 kostka margaryny
budyń waniliowy
1 łyżka mąki przennej
1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
odlać 1/2 szklanki mleka i wymieszac z mąką i budyniem.reszte mleka zagotować z cukrem, dodać mleko z budyniem, zagotować i ostudzić.margarynę utrzeć dodawać do niej ostudzoną mase budyniową.przełozyc placki masą
 
Do góry