reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

no to gotujemy ;)

kurde jutrzenka ja robię z tego przepisu i mi wychodzi :sorry: może za czubate nasypałaś ;-) trza było mleka dolać żeby rozprowadzić i byłoby dobrze :tak: ja zawsze robię na oko
 
reklama
maliniak co ty za cuda opowiadasz jak ja robilam wg przepisu katy i mi wyszlo pyszneee. nie rozrabialam maki w szklance tylko w kubeczku hehe moze to pomoglo hehhe
 
Przepis na BEZY ;-)

Ja zazwyczaj robię dwie blaszki bo u nas fanów bezów nie brakuje i znikają baaardzo szybko ;-)

Daję:
6 białek
1,5-2 szklanki cukru:tak:
szczypta soli

Roztrzepuję białko w plastikowej misce i jak już jest prawie ubite z solą to powoli dodaję cukier. Po łyżce ;-) Cukier niby powinien się całkiem rozpuścić ale to trudna sprawa więc mi zawsze czuć kryształki ale to w niczym nie przeszkadza.

Z cukrem pudrem nigdy nie próbowałam :sorry2: są jeszcze szkoły żeby zrobić syrop z cukru i malutkiej ilości wody ale też nie próbowałam więc nie powiem wam jak to wychodzi... :sorry2:;-)

Jak już rozmieszane to szprycą wyciskam na blachy wyłożone papierem do pieczenia. :tak: I do piekarnika.
Bezów się nie piecze tylko się suszy więc ustawiam piekarnik na 120'C i uchylam drzwiczki :tak: tak się suszą godzinę, dwie zależy od wielkości bezów... Potem zamykam piekarnik, wyłączam temp na zero i z włączonym termoobiegiem stygną przy okazji wysuszając się. Aż piekarnik ostygnie. :tak: Ja to uwielbiam takie troszkę wilgotne w środku :-)
I takie z posypką czekoladową są mniaaam...

Nic skomplikowanego.
Pierwsze zrobiłam z tego przepisu Wielkie Żarcie - Przepis - bezy

A wczoraj znalazłam fajny filmik... Jak zrobić bezy? | wideo troszkę wskazówek ;)

Jak zrobię to dam wam foty dziś.
 
hehe to wam na noc smaka narobię :-D:-D:-D:-p:-p:-p

Beziki zwykłe, z czekoladową posypką i różowe o smaku wiśniowym :-p:-D
Moje dzieło -ta dammm....

100_1069.JPG

100_1075.JPG

100_1085.JPG

100_1090.JPG
 
reklama
Do góry