reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nocne zycie dzieciaczków

bpcianek22

Aktywna w BB
hej dziewczyny też macie takie problemy, moja kruszynka budzi od zaśniećia czyli ok godz 19,30 srednio co 1,5 godz po czym jest kryzys około 1,30-2,00 karolinka wstaje i mamusiu ja juz nie śpiem - i tak jest do 4-4,30 kiedy to zwykle mój bobas zasypia. zwariować można. a jak tam u was?

reklama
Moja od zawsze ma kłopoty z wieczornym zaśnięciem. Trwa to od 0,5 do 1 godz. Jest cały rytuał, czytanie książek, żegnanie się ze wszystkimi zwierzątkami, obrazkami i innymi, a i tak jak ją kładziemy do łóżeczka to podnosi wrzask. Trzeba ją wtedy zostawić na 1-3 min. wrócić i dać smokulca. czasem działa za 1 razem, czasem za 3..taki typ.
W nocy, gdy budzi się, dostaje smoka i śpi dalej. Miała kilka nocek, gdzie o 00.00 budziła się wypoczęta i skora do zabawy (ale na szczęście trafiło na babcię-my byliśmy na wczasach). Gdy nam się budzi, nie zapalamy światała, siadamy obok i czekamy aż zaśnie.

bocianek wspolczuje ale moze to tylko taki kryzys i niedlugo przejdzie:tak:
u mnie to byly takie noce ze maly budzil sie kolo 1 i juz nie bardzo chcial spac ale wzielam sie na sposob i po prostu pozniej go klade tak kolo 21 i teraz odpukac spi cala nocke:-)no czasem cos kwenknie przez sen ale podam mu mocka i spi dalej:-)

bpcianek22 u mnie też jest kilka razy pobudka w nocy, ale zaraz zasypia jak dostanie cyca, bo smoczek to wyrzuca :-(. Najdłuższy sen Oli to z dwoma pobudkami. Ale nigdy nie święce światła i nie odzywam się, żeby nie rozbudzać .
Może faktycznie spróbuj troszkę później kłaść do spania :nerd:, sama nie wiem co Ci doradzić.

Dorotak, Cynamonka dokładnie to samo.Do tego wspina się na mnie w nocy, przełazi po mnie a jak za długo mnie nie czuje to siębudzi płacze.Wyglądam i czuje się jak Zoombie;-)Skory do zabawy w nocy nie jest ale, nawet jak śpi spokojnie to się budzi ze trzy razy na cyca.Zasypia k.21, budzi siię o 6 rano.Ja chce się wyspać....

Ech, Wasze to się budzą na cyca, a moja budzi się, bo chyba ma taki kaprys.:wściekła/y:.
W nocy nie je, czasem wypija butlę soku.Ale potrafi kręcić się i godzinkę.Mój facet wściekły, bo nie może się wyspać, a ja...Mam taki sen że zazwyczaj nie słyszę jak Oliwka się budzi :zawstydzona/y:.Mam nadzieję, że to kryzys (choć jak na mój gust trochę przydługi ten kryzys) i znowu będziemy w nocy spać, a bawić się tylko w dzień :tak:

reklama
Madzia też cyca w nocy po kilka razy:tak: Ale śpi z nami i jak tylko szuka to ja jej myk cycusia i zasypia od razu. Czasami to nawet nie pamiętam czy ją karmiłam:zawstydzona/y: Bywają jednak i takie nocki jak dziś. Małą coś bolało i okropnie się rzucała i popłakiwała. Myślałam że ząbki ale to chyba był brzusio:no:

Do góry