Kasia K-Z
Fanka BB :)
Tak swoją drogą:Zosia jest bardzo podobna do dziadka![]()
Bo podobno mamy więcej genów dziadków niż rodziców, ale tak spring ja też widzę podobieństwo.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Tak swoją drogą:Zosia jest bardzo podobna do dziadka![]()
dziś naukę korzystania z nocniczka prowadził dziadek, uśmiałam się jak nigdy słysząc jak to dziadek tłumaczył i wydawał dźwięki imitujące siusianie i coś jeszcze. A tak to wyglądało:
Zobacz załącznik 427651

Mój synek na prawie 10 miesięcy i od 2 miesięcy sadzam go na nocnik. Kupiłam zwykły za 15 zł.
Sadzam go rano po spaniu, jak zmieniam mu pieluchę przed kąpielą. Kupy chyba od miesiąca nie zrobił w pampersa, ma juz swoje pory kiedy robi. Im szybciej się zacznie naukę tym lepiej.
Dziwie się matkom które robia to późno, chyba z własnej wygody albo mówią że szkodą im dziecka... albo kupują grające nocniki za 200 zł
A potem takie dziecko idzie do przedszkola, na 2,5 roku i rodzic się pyta czy dziecko może mieć pampersaaaaaa... !?
Mój synek na prawie 10 miesięcy i od 2 miesięcy sadzam go na nocnik. Kupiłam zwykły za 15 zł.
Sadzam go rano po spaniu, jak zmieniam mu pieluchę przed kąpielą. Kupy chyba od miesiąca nie zrobił w pampersa, ma juz swoje pory kiedy robi. Im szybciej się zacznie naukę tym lepiej.
Dziwie się matkom które robia to późno, chyba z własnej wygody albo mówią że szkodą im dziecka... albo kupują grające nocniki za 200 zł
A potem takie dziecko idzie do przedszkola, na 2,5 roku i rodzic się pyta czy dziecko może mieć pampersaaaaaa... !?
Widzę, że zrobiło się tu bardzo ciekawie... Ja nikogo nie krytykuję, każda z nas sadza dziecko na nocnik kiedy jej odpowiada. Wiadomo, że z dwulatkiem nauka będzie krótsza bo takie dziecko więcej rozumie i już na pewno kontroluje swoje potrzeby fizjologiczne. Ja również sadzam Zosię na nocnik już teraz i widzę, że nie zauważa iż właśnie zrobiła siusiu do nocniczka, choć raz sprawdzała co to w środku jest. Ale każde siusiu w nocniczku to mniej w pieluszce, zawsze to parę groszy do przodu. Ja zaczęłam wołać jak skończyłam 16 miesięcy więc zaczynając wcześniej mam nadzieję, że też w miarę szybko się nauczymy ale jeśli nie to też nie będę lamentować. Jak ja mam na to czas, a Zosia nie protestuje to czemu nie. A co do nocników, to tak samo jak z wszystkim co kupowałyśmy naszym maluchom. Wszyscy mamy wózki a przedział cenowy też jest bardzo różny, każda wybrała taki jaki jej się podobał i na jaki było ja stać. Pozdrawiam wszystkie mamy i maluchy bez względu na to czy już uczą się siusiać na nocnik czy nie![]()