reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

nocnikowe akrobacje

ale 2 siki do nocnika są! super!

u nas bez wpadek ale od rana wyje o pieluchę i nie wiem co zrobic, bo widzę, ze się stresuje. Do tego smoka chce, wiec moze kupa go ciśnie. Boje się tylko, ze jak mu dam ta pieluchę to mi się cofnie ale jak se ze stresu zablokuje to bedzie jeszcze gorzej ehhh

reklama
Kilolku u nas Oli upomina sie o pieluszkę jak chce kupkę także. Wie ze na kibelek się robi itd ale akurat jezeli chodzi o kupkę chce miec załozoną pieluszkę, zamyka sie w soim pokoiku i robi z 15 minut. Jest wtedy taki skupiony ze szok. Wiele dzieci z kupką na sedesik ma problem i chce pieluszkę wtedy.

Kilolku u nas Oli upomina sie o pieluszkę jak chce kupkę także. Wie ze na kibelek się robi itd ale akurat jezeli chodzi o kupkę chce miec załozoną pieluszkę, zamyka sie w soim pokoiku i robi z 15 minut. Jest wtedy taki skupiony ze szok. Wiele dzieci z kupką na sedesik ma problem i chce pieluszkę wtedy.

Ja mysle, że nie wiele ale są takie dzieci ;-)

Kilolku ja Ci powiem co ja zrobiłam, ale to nie znaczy ze ty masz tak zrobić (bo nie chce sie tu wymadrzac tylko napisac jak było u nas). Paweł robił juz ladnie kupe na nocnik i na kibelek do czasu az pojawily sie problemy z AZS w ujsciu odbytu. Na pewno go to bolało, wstrzymywał, blokowal sie, przekladal zrobienie kupy na drugi dzien, nie chcial usiasc na nocnik to go rozbierałam i kazalam robic kupe tak jak stal. Jak zaczela wychodzic to kilka razy poleciala na podloge (wołał Mama ała nie) i potem łapałam juz do nocnika. Teraz tez sie jeszcze blokuje ale daje mi sie posadzic na nocnik (jeszcze z trudem). Tez chcialam juz ubrac mu pampersa tzn kupic jakas paczke ale jakos udalo mi sie to przetrzymac.

Michał nie zrobi na podłogę.
Od ranna w pieluszce niestety i wyje o kupę... mama nadzieję, ze dziś się uda zrobic i wrócic do nocnika

Kurcze i ja muszę się wziąć za odpieluchoanie Olafa. Czasem robi na nocnik i siusiu i kupę, a czasem w pieluchę, albo w majtki...
Czasem sam woła, a czasem ucieka od nocnika...
Chyba musze postanowić na 100% i być konsekwentna!

M.in. moja Marycha, ale jej jedno, czy do pieluchy, czy w majtki:sorry::eek:..najgorzej, że ona sobie zdaje sprawę, że robi się do nocniczka lub kibelka, ale i tak robi po swojemu..

M.in. moja Marycha, ale jej jedno, czy do pieluchy, czy w majtki:sorry::eek:..najgorzej, że ona sobie zdaje sprawę, że robi się do nocniczka lub kibelka, ale i tak robi po swojemu..

i mój Jaśko też mu bez różnicy, ale na nocnik nie. I tak jak Marysia wie, że powinien robić na nocnik :rofl2: Więc sporo tych dzieci problemowych z kupą jest.

reklama
Michal zrobił kupke o 14 w pieluszkę i od tamtej pory bez pieluchy i sika a nocnik.
Widzę, ze i tak mam wielkie szczęście, bo Michał nie zesika się w po nogach, nie musze mu przypominać że trzeba siku

Do góry