reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

nocnikowe akrobacje

Byłam w pepco. dokupiłam majtek i działamy dalej. zobaczymy ile nam to zajmie. wydawało mi się, ze moje dziecko jest takie mądre (bo ona na serio dużo rozumie) a z tym nocnikowaniem to wcale prosto nie jest :-( no, ale się nie poddaje! mimo, że za chwilę muszę pralkę włączać ;-) bo nie dość, ze majtki zesikane to jeszcze i spodnie i bluzki, bo jakoś dziwnie sika, ze i o bluzki czasem zachacza! dziś ani razu nie zrobiła do nocnika :-( wszystko w majty niestety :-(

reklama
Gawit my zaczynalismy z Vicky poczatkowo bez majteczek...kiolka dni popoludniami ganiala z gola pupcia...dopiero potem wprowadzilismy majteczki...chociaz roznie mowia...niektorzy specjalisci wrecz uwazaja ze dzieci maja byc w pelni ubrane...najlepsze niby jeansy bo jak sie zleja w partki to beda czuly zimno i ze spodenki sa ciezkie...no i ze niby bedzie im to przeszkadzac...
tyle ze nie na wszystkie dzieci to dziala...vicky czasem sie zleje i sciaga wszystcko bo mowi ze sie zsikala i musi wrzucioac wszystko do pralki ...a czasem jej rto wogole nie przeszkadza i bega dalej z mokrymi ciuchami...:eek:

Gawit tak samo myslalam, Kuba wszystko rozumie a jesli chodzi o to odpieluchowanie to krew mnie zalewa, ale widze od nowa postepy. Moze po prostu na 3 tyg. cos mu odbilo?? Sama nie wiem, ale znowu sam chce siku wiec sie cieszę:tak: zeby tylko znowu mu sie cos nie odwidzialo, az sie boję

DZIEWCZYNY POWOLUTKU!!!
dziecko musi najpierw zajarzyć że robi siusiu, potem zajarzyć że chce mu się siusiu, potem połączyć siusiu z nocnikiem itd. itd. To są etapy, każdy etap dziecko musi przejść, samo:tak:
A i tak na każdym etapie zdarzają się wpadki, chwilowe cofnięcia:tak:
A ze wszystko poobsikiwane....no cóż, ja kupiłam vanish:-D

Gawit a jest jakas różnica w majteczkach czy bez nich? Przecież te majteczki super ciepła jej w pupę nie dadzą, a zasiusiane tym bardziej;-)

Pisałam już na zachowaniu, ale tu też się pochwalę - Asia w nocy wstała, sama poszła po nocnik do łazienki, postawiła u siebie w pokoju, nasiusiała i poszła spać dalej:-D

czarno to widze, smarkacz mnie okłamuje :wściekła/y:
od tygodnia bez problemu robi kupke (nie pisalam, bo nie chciałam zapeszac) jak wracamy ze spaceru albo w innej sytuacji kiedy ma pieluszkę na tyłku robi sobie spokojnie po cyzm mnie informuje "mamo zrobilem kupkę" wiec jestesmy w 7 niebie. Tylko zawsze robi wtedy gdy ma pieluszkę na tyłku. Dzis rano nei chciał zalozyc majtek ale nie odpuścilam. GOdizne temu leci i wola "mamo sibko, musze zrobic kupke w pieluske" no to ja bach pieluche na tylek a ten zadowolony godzine juz w tej pieluszce a na kupę się nie zapowiada :wściekła/y:
wczoraj jak prawie cąly dzien bez pieluchy, to obszczal pół domu. Pokazuje, tłumacze itd ma to gdzies, on woli na podloge i juz. Wczoraj babacia mu tlumaczy ze na nocnik a on do nie "ahhhhaaaa nie wiedziałem babciu" :eek: po czym szczy na dywan :cool:

Przyszłam się pochwalić :-) Martysia woła kupkę na nocnik! :-) od wczoraj każdą (a robi 2-3 dziennie). z sikaniem różnie, chociaż coraz częściej woła! dziś wychodziliśmy po południu i założyłam jej pieluchę. jesteśmy w mc'donalds a ona woła siku. myślałam, ze jaja sobie robi, bo ona lubi publiczne toalety! no, ale idę! ściągam pieluchę (sucha) i młoda zrobiła siku do wc! wracamy do domu i to samo! :-) chociaż oczywiście jeszcze są wpadki i mam świadomość, ze będą, ale jestem z niej dumna :-)

kilolek kurde skąd te nasze dzieci biorą te kłamstwa ? moja młoda też zmyśla i to bardzo! chociaż nie w kwestii siku czy kupy, ale potrafi koloryzować :szok:

dziunka brawa dla Asi! kurde taka mała a taka już duża :-)

No i ja w koncu dolaczam do zwalczajacych pieluchy :-)
Pierwszy dzien za nami.
Tom chetnie siedzi na nakladce, wygania mnie z wc i dopiero wola(mam prawo wrocic) jak wysika pare kropelek. No ale zeby nie bylo zbyt kolorowo, to wg mnie dzis wstrzymywal. Od rana do spaceru ani razu siku, potem spacer i od razu spanie w pielusze. Po wstaniu znow bez pieluchy i znow posiedzial pare razy na nakladce - na nocnik sie obrazil. No ale dopiero przed chwila 2x sie konkretnie zsikal i wtedy dopiero mnie zawolal zszokowany co za plama na podlodze :-) Co chwile pytam czy nie chce, ale wyraznie mowi ze NIE ;-)
no to idziemy sie kąpać, dywan zaprany no i jutro cd ;-) trzymajcie kciuki :-)

Ja też dołączam.czas najwyższy.Na razie same wpadki ale nie od razu Rzym zbudowano.Nic oprócz majtek i spodni nie zasikane:tak:Jest jeden plus.Przeszkadzają mu mokre majtki,spodnie,chodzi okrakiem albo stoi i pokazuje;-)Mam nadzieję że jakos to pójdzie.

reklama
Brawo dla nowych, bez pieluchowych maluszkow...

A co do wpadek to Vicky znow sie zsikala w przedszkolu...bo pieczenie ciasta w przedszkolnej kuchni bylo wazniejsze niz posjcie do toalety:angry::crazy:

Do góry