reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

nocnikowe akrobacje

Pierwsza noc bez pieluchy:-)
Marysia od jakiś dwóch tygodni rano budziła się z suchym pampersem, więc wczoraj zaryzykowaliśmy i na razie, nie zapeszając, ale jest ok;-):-)
Reszta pampków przejdzie na Martę (już używamy "4");-)

reklama
Powodzenia LASECZKI, dacie radę :-)

Myślę że jak się już brać to raz i porządnie i nie dać się złamać przez tych małych uczuciowych terrorystów ;-)

Stwierdziłam ostatnio że z każdym dzieckiem nie jest różowo - moja odpieluchowana ale za to do spania często i gęsto ja jej nadal jestem potrzebna, za to sąsiadki syn zasypia sam bez problemu, nie ucieka z łóżeczka ale nocnik traktuje jak wroga :-D

Babcia na to, że Gonia to szczere dziecko :-D:-D
W myśl tej rozmowy kupka trafia do majtek, choć wczoraj było "mamo chcę kupę", ale cd. był znów w majty. Musi to trochę potrwać, ale już bliżej niż dalej;-)

Ala miała dziś w nocy pierwszy wypadek zsiusianiem do łóżka,bardzo mocno spała i obudziłasię z płaczem, ze mokra piżamka. Biedna strasznie się zestresowała,mimo, ze ją od razu przytuliłam, rozebrała i mówiłam że nic się nie stało. Ale potem już ok.
Ona jest bardzo wrażliwa na różne takie awarie: stłuczony tależ, coś się wysypało,rozlało, zasikało - od razu płacze wniebogłosy :)

Kup nie ma od 4 dni więc pewnie znowu niezły pocisk nas czeka.. Dziś już próbowała i to na nocnik -nie chce pieluchy o dziwo, ale sięboi bo ją pewnie boli :/. Zaczyna mnie to martwić, bo może coś tam się dzieje w tych jelitach, ze ta kupa się tak blokuje pare dni.Kupiłam dziś tą pycholandię kiwi z biedronki, dam je, ale na tym etapie to chyba już nic nie pomoże, bo po prostu ma w jelicie wielki kamień :/

Oj ja też miałam się wziąść za odpieluchowywanie dzisiaj ale nie dość, że choróbsko mnie coś rozkłada to jeszcze ciepłej wody nie stwierdzono. Przenoszę więc ten plan na jutro, mam nadzieję, że ciepła woda juz będzię co by w razie co wsadzić dupsko do wanny.

My używamy pieluszki na noc ale nie zawsze zazwyczaj B mu nie zakłada :tak: a na spacerze różnie i oto moje pytanie. Jak młodemu się zachce siku to w jakiej ja mam pozycji go wysiusiać, bo nie wiem:crazy: na stojąco to ja nie umiem bo zaraz sobie spodenki posika a tak łapać go wiecie jak dziewczynkę do góry to też nie wiem czy nam wyjdzie :( ehhhh....

reklama
Mama u mnie Igi to sika że sam trzyma siuska a ja nocnik w górze :-Dsama musi sciagnać spodnie i to do sikania sciaga całkowicie czasem nawet skarpety :-Djak sie uprze to koniec:-D

Do góry