reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

nocnikowe akrobacje

AZA ja tez bylam tym przerażona:tak::zawstydzona/y: no ale jakos idzie, musze pochwalic sie, ze dzisiaj zadnej wpadki, pieknie wolal:-) a jaki byl szczesliwy jak nasikal do nocniczka:-D sam sobie bije brawo i pedzi do szafki po czekoladkę w nagrodę:tak:

Etna moj nawet jak jeszcze chodzil w pieluszce to przed kapiela sikal na ubikacje bo pokazywal, ze do wody nie wolno, kiedys mu nagadalam, ze woda zrobi sie brudna i bedzie musial wczesniej wyjść:-D teraz przed kazda kapiela siku i od razu po:tak:

reklama
AZA nie baw się w pieluchy tetrowe gatki i niech sika :sorry2: mój na podobnym etapie.

Wzięłam się też za Jaśka, bo za długo trwało to jego nie komunikowanie i teraz nie sadzam dopóki nie powie, że chce. Pytam się wiele razy i teraz już raczej odpowiada, albo sam woła. Ale na początku masakra specjalnie nie odpowiadał i lał w gaciory, ale trwało to 2 dni, bo się wkurzyłam i jak się zsikał to pochodził troche w tych mokrych majtochach. Ale coż to było, nie chodził a stał w bezruchu w jednym miejscu i wołał "mama ja kce ciste majteczki". Chyba zrozumiał, choć fakt często się go pytam czy chce siku.

dziewczyny, gratki dla chłopaków :)
kurcze ja jestem szczęśliwa, bo Ala naprawdę jakoś tak zaskoczyła, sika na nocniczek pięknie, wcale nie musze jej przypominać. Na dwór woli w pieluszce wychodzić, ale jak już będzie teraz tak ciepło to spróbujemy bez.

Z kupą będzie większa przeprawa, ale z tym poczekam..

U nas tak samo, niestety. Pieknie wola, ani jednej wpadki od wtorku jesli chodzi o siku, sama jestem w szoku, a kupa do majtek idzie, dwie jak na razie poszly do ubikacji a reszta w majty
baffled5wh.gif
i mowi ze chce kupke ale sie chyba boi ja zrobic na nacniczke albo nakladkę
shocked.gif
a po fakcie od razu leci do lazienki, majtki zdjemuje, kazy mi ja wyrzucac i splukuje i zadowolony

a to u nas jest gorzej,bo Ala ma problemy z robieniem kupy czesto, pupa ją piecze, kleksy robi wiec jej sie to źle kojarzy.
Ona kupe tylko w pieluszke.
To znaczy jak siada na nocnik to mowi ze zrobi tez kupe, ale po chwili mowi ze sie "nie uda" i chce pieluszke.

Nie wiem czy to dobry sposób dla chłopczyka, ale u nas w odpieluchowaniu bardzo pomogła lalka, która też sikała! i nie chodziło o to, że ona sika, tylko, że też siadała na nocniczek :-) bo Martysia też miała awersję do nocnika, więc mówiłam jej, że lala idzie siku na nocnik to ona też od razu chciała!
a co do kupki to nie pomogę, bo u nas właściwie kupa najpierw była do nocnika a dopiero później siusiu i o ile z sikaniem czasem zalicza wpadkę, tak z kupą nigdy

AZA to zostałyśmy chyba same na placu boju... DAMY RADĘ!!!! to kiedy zaczynamy ja to czarno widzę mega czarno bo Igi tak jak Konradek nie ma ochoty co prawda do ubikacji idzie sam bierze sobie podstawkę pod kibelek zakłada nadstawkę siada i siedzi i siedzi i siedzi ... i tak potrafi 20 min i nic nie zrobi normalnie prawdziwy chłop jeszcze gazety mu brakuje no ale i tak nic z tego nie ma a zsiurany może chodzić i nic a nic mu to nie przeszkadza...

AZA AGA bedzie dobrze:tak: mi tez sie wydawalo ze bedzie gorzej a dzisiaj poszlam z Mlodym na spacer, pieluche mu zalozylam a On do mnie ze chce siusiu wiec mu mowie, ze ma pieluszke a On, ze nie i pokazuje na trawke. No to Go rozebralam, zrobil i kazal sciagnac sobie pieluchę:szok: wrocilismy pierwsze co to na nocnik usiadl:tak:
alez jestem szczesliwa:-D

reklama
Do góry