reklama

nocnikowe akrobacje

no to fajnie. Pawełek to drugi o ile mi wiadomo dzieciaczek całkowicie odpieluchowany. Wow super na prawde.
U nas wczoraj były wpadki. 3!!!!!!!!!!!! Wczoraj byli znajomi. Wariowali z młodym ze czasami nie wiedziałaj co sie dzieje :D Młody tak sie smiał, kwiczał, piszczał i wydaje mi sie ze z tej euforii własnie troszke nie trzymał :) Ale poza tym na spacerku i poza wariowaniem było suchutko. Noce jak na razie z pampkiem.

reklama
Katrenki a nocnik jakbyście brały ze sobą? Albo wysadzaj ją na trawkę jak jej się zachce. Bo dzieci dłuzej utrzymać jeszcze nie potrafią.

Ja czekam tylko na wózek, bo do chusty bez pampersa nie założę niestety. I ja byłabym do przebrania i dziecko i chusta do prania, a mam jedną tylko.

Nocki zaczynamy od jutrzejszej od nowa - z wysadzaniem i bez pieluchy. A na spacer nocnik.

Dziś kupiłam nakładkę w Biedronce:tak:

Etna gratulacje!!! u nas pampers do spania i jak widac po Maksiu to bardzo indywidualna sprawa
ja jutro tezkupie z Biedrony nakladke , bo mamy z NUKa i ona wąziutka jest i sisie wylewaja sie czasem z boku

etna naprawde super:tak:
biore z Ciebie przyklad i od jutra nie odpuszczam:-D
u nas dzisiaj kolejny sukces, Kuba sam sciagnal spodnie i lecial do lazienki:tak:
jestem z Niego dumna:-)

U nas Oli wczoraj zasypiał bez pampka bo sobie po prostu go podczas usypiania sciągał, spał tak z kilka godzin, potem mu go załozyłam w nocy i ok 4 nad ranem znowu sobie go sciągnął. Wstalismy o 8 i pytam sie vczy chce siku, On ze tak. Pobieglismy na nocnik ale Oli na nim nie za bardzo usiedzi wiec zaczął upominac się o pociągi na youtubie i podczas oglądnia siknął tak duzo ze hohohoho. Były oklaski, wylewaniem spuszczanie wody.
Jak tak dalej pojdzie w nocy się odpielu****emy a w dzien bedziemy w pieluchą ganiac :)

Dzieki dziewczyny, musicie wiedziec że ja mam wolne wakacje 2 miesiace i postanowilam je wykorzystac m.in na odpieluchowanie. Mam cicha nadzieje ze we wrzesniu da mi sie Pawel juz wyspac do pracy, bo narazie wstaje w nocy - czesto. Jestem strasznie czujna i sen mam jak na poczatku przy nocnym karmieniu, dlatego słabo sie wyspiam.
Dzisiaj pawel dzielnie wolal caly dzien, a dzialo sie dzialo: rano na 9 w kosciele (wolal, poszedl z tata), potem od 11 do 19 na boisku szoook, spal z 40 minut a ile razy sikal to nie zlicze tak lubi sobie posikiwac jak piesek na trawce.

Polaa super!!! pawel sciaga sobie tylko gacie, a nawet bardziej lubi je podciagac.

Martolinka ja tez mam ta nakladke co teraz sa w biedronce jestem zadowolona - tylko ja przeplacilam jakies 8zl hmmmm

Dziunka mowilam ci o tych majtkach z cerata i pielucha tetrowa, nie wycieka a dziecko wie ze ma mokro

Gratulacje kobitki...
U mnie powoli, Hanka jak chce to potrafi, a jak ma ciekawsze rzeczy do roboty zapomina.:zawstydzona/y:
Gonia wczoraj sama chciała na nocnik.. posadziłam zrobiła siusiu, więc na nią też chyba jest ten czas, sama nie wiem co teraz zrobić, jak ruszę temat, to pobyt w szpitalu i powrót do pieluch :baffled: , bo przecież nie wyobrażam sobie jej rozciętej po środkach uspokajających na nocniku... czy poczekać i po operacji ruszyć?

reklama
Jak chce to niech robi teraz na nocnik, ale bez Waszego wiekszego nacisku. Jak jej odpuścicie i powiecie ze "nie", zeby robiła w pampka to potem tez stwierdzi ze nie musi. W szpitalu prawdopodobnie bedzie miała inne zmartwienia i beda pieluchy ale co bedzie juz przyzwyczajona to bedzie. Ja bym jej nie hamowała.
Marcel nawet teraz jak ma nocnego pampka a jeszcze w piżamie lata i zachce mu sie sikac to szybciej zedrze z siebie pajaca niz nasika w pieluche. Dlatego nie mozna naciskac na Gosie bo potem bedzie sie denerwowac ze nie da rady isc na nocnik, po co jej nerwy i wsciekanie ew. szarpanina. No chyba ze bedzie na takich lekach ze bedzie jej wsio jedno. No ja bym tak myslala.

No chyba ze wezmiecie sie za nią ostro teraz a potem jej wytłumaczycie ze na razie jest słaba itp. A jak bedzie lepiej to juz nocnik. Zalezy od Was ale na pewno nie zatrzymujcie jej chęci.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry