reklama

nocnikowe akrobacje

Dziewczyny ;D ja tez mam się czym pochwalic :)
otóż dzis na spacer popoludniowy o 18 załozylam małemu majteczki :) jest u nas bardzo ciepło wiec biegał wczesniej od 16 w majteczkach i na spacer szkoda mi było włozyc pampka, szkoda dupki rzecz jasna. Spacerujemy i spytałam się Olinka czy zrobi siusiu na trawkę (On nigdy dotąd nie robił) i to był strzał w 10!!!!!!!! Zrobił siku, spodobało mu się tak bardzo ze wołał "je je" czyli jeszcze, tak się napinał pod koniec ze nawet po kropelce dusił z siebie. Mialam ze sobą majteczki i spodenki w razie co ale duzego siku do 21 nie było w majteczki. 2 pary podsikał ale to chyba było po zrobieniu siku bo pojechalismy na rowery na stacji obsikał kładkę, potem trawkę itd. Troszkę miał plamkę na majeczkach i przebrałam ale spodenki suche :) W domu nie meczylam go nocnikiem tylko od razu na podstawkę i siku jak tata na stojąco. Tak wiec my w nauce sikania olewamy nocnik ;p

Dziewczynki ktorym się nie udało sprobujcie ominąc nocnik tylko od razu na stojąco, frajdy co niemiara bo dziecko widzi ze siusia ;p

Najważniejsze to znaleźć sposób na własne dziecko :)

Ja zasypiam dziś szczęsliwa :)

reklama
U nas nocnik rządzi:tak: Asia nie lubi być wysadzana, na plaży robiła kilka razy podchody by nasiurać do kubeczka Antka, ale niestety, nie udawało jej się. Ale zabawnie wyglądało jak kubek pod pipkę podkładała:-D Chłopaki jednak w tej kwestii mają lepiej. Dziewczynkę trzeba niestety całą rozebrać od pasa w dół.

U nas spokojnie są dni bez pieluchy, jedynym naszym problemem to są wyjścia. No ale jak już pisałam, czekam na wózek, wtedy będzie gdzie nocnik wozić;-) w domu zero wpadek, drzemka też bez pampersa, teraz też go nie ma, tylko majteczki, ale wpadka będzie bo mleczko piła po siuśkach. Ale o tym pisałam na listopadzie.

Dziunka ja tez musze Olinka rozbierac od pasa w dół. Portki dresowe a jak nawet jeansowe mają imitację zamka w spodniach wiec nie mozna siusiaka wyjąc. Zresztą....nie oszukujmy się siusiaki są takie małe (chociaz porownywałam z kolezanki Synkiem 3 msc starszym i Oli przoduje... :) )ze cięzko byłoby wyciągnąc przez spodnie. Mi jest nawet ciężko trzymac tak zeby bucików nie zasikał, musimy się do przodu pochylac :)

no wlsnie tez mam nocnik ''wyjsciowy'', ale Amelka i tak nie bardzo chce siusiac poza domem...a o trawie czy krzaczkach to juz w ogole moge zapomniec... no i na spanie pampers, probowalam bez, ale ona sie poprostu obsiusiala i tak spala.... ale sie czlowiek musi nakombinowac....hahahaha

Ula gratulacje ;-)

a ja wlasnie mialam dylemat co tu zrobic, jak wytłumaczyc małemu ze w majty się nie sika a musze mu pampka zalozyc i w niego mozna sikac, wiec uspiłam małego bez pampka i go załozylam jak juz zasnął. Jestem ciekawa co by było gdyby spał bez pampka moze bym się mocno zdziwiła i byłoby sucho ale Oli jeszcze je mi ok 4-5 a po tym jedzonku napewno nasika w pieluszkę.
Jestem wygodna i nie chce mi się narazie wysadzac małego w nocy, zresztą jak Oli w dzien nie woła to w nocy tez pewnie nie zawołałby. Chociaz On potrafi długo trzymać.

Gratuluje sukkcesow aż milo się czyta :)))
U nas postep jest też: Pawel budzi sie podczas spania w dzien na siku i idzie spac dalej :))
Dzisiaj obudzil mnie o 1 w nocy na siku i wstał o 8 :))

Dzisiaj dałam mu na noc 220ml mleczka (bo widze ze za nim teskni) no i jestem ciekawa jak to bedzie

dziunka ciezko by mi bylo siusiaka Kuby wyciagac:-D ale jak bedzie troszke starszy to na pewno to jest plus:tak: a tak jak pisze Ula tez wiekszosc spodni Mlody ma z imitacja zamka;)

Moj tez dzisiaj zrobil postep, usial na nocnik, ktorego nie znosi, ot tak sam od siebie, cieszylam sie jak dziecko jak zrobil siusiu a pod wieczor maz sie Go pyta chcesz kupke? Bo widzial, ze sie zaczyna prezyc, a Kuba odpowiedzial tak, ja bylam na dole i nagle slysze u gory mega halas, ide a Mlody na kibelku:tak: musieli szybko leciec z sypialni:-D

Gratuluję postępów!

Dziewczyny, ale spuszczacie portki i młody siusia na stojąco. Sama widziałam sikającego Antka:-p i nikt mi nie powie że wysadzanie dziewczynki to to samo:-p Bo jak kucnie to obsika sobie wszystko, na stojąco też, a siusiaka wystarczy przytrzymać - Miłkowi trzymałam to wiem:rofl2:

Dzisiaj dałam mu na noc 220ml mleczka (bo widze ze za nim teskni) no i jestem ciekawa jak to bedzie

No to mnie zdołowałaś.... tęskni czyli co?

Bo ja mam ambitny plan by odstawić dziecku mleko. Młoda zrobiła siusiu na nocnik, wypiła mleko i poszła spać. Ok 1 w nocy było siku do łóżeczka i pobudka po fakcie, ale na nocnik już nie dała się posadzić - no nie dziwię się, bo już się posikała:tak: Nad ranem było kolejne siku. Wody prawie nie piła.

Więc dzisiaj albo dam jej mleko pół godziny/godzinę przed spaniem, żeby zdążyła zrobić siusiu, albo nie dam wcale, tylko od razu wodę zaproponuję. I zobaczymy.

A rano jak to rano, od razu na nocnik i siusiu i kupka:-)

Dziunka ja tez musze Olinka rozbierac od pasa w dół. Portki dresowe a jak nawet jeansowe mają imitację zamka w spodniach wiec nie mozna siusiaka wyjąc. Zresztą....nie oszukujmy się siusiaki są takie małe (chociaz porownywałam z kolezanki Synkiem 3 msc starszym i Oli przoduje... :) )ze cięzko byłoby wyciągnąc przez spodnie. Mi jest nawet ciężko trzymac tak zeby bucików nie zasikał, musimy się do przodu pochylac :)

Ula wieśc ludowa głosi , ze prawdziwy rozmiar ukazuje się dopiero we wzwodzie więc wiesz...:-D Nikt nie pobije Pawła tego jestem pewna , jak dalej sprawy będą się miały tego nie wiem i mam szczerą nadzieję nigdy się nie dowiedzieć:-D

Postęp dnia. Po basenie młody tak nasikał w swój kubek , ze przelało się i pociekło po spodniach itp:-D
Dziunka powiem Ci , ze po to mamy ten kubek zeby młody sie nie obsikiwał. Inaczej trudno było mi sisiakiem manewrowac zeby nie oblac spodni , majteczek

reklama
:-Ddobre jestescie z tymi rozmiarami:-D:-D:-D:-D

Martolinka to po tacie :cool2:

Dziunka ja już odstawilam mleko dzissiaj (te nocne), daj spooj, wstawał, jęczał. On już wie kiedy chce mu sie siku i sie meczy. nad ranem wstal (czwarty raz szoook) i juz mial mokre majtki i posciel, dosikal reszte do nocnika, ale wymeczony byl dzisiaj w nocy.
teraz mi zasnal o 20 i wsunal cala miseczke kaszki na gesto z owockami i mam nadzieje że się wyspi spoojnie/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry