Lady Loka
Fanka BB :)
Mogą się doczepićI bez problemu ZUS wypłacił chorobowe?nie doczepili się , a jak długo pracowałaś przed chorobowym

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mogą się doczepićI bez problemu ZUS wypłacił chorobowe?nie doczepili się , a jak długo pracowałaś przed chorobowym
Przed chorobowym pracowałam rok w innej firmie, na podobnym stanowisku. Zmieniłam pracę i zaszłam w ciążę na okresie próbnym. Umowa skończyła mi się w 10-tym tygodniu (stąd ta początkowa pomyłka). ZUS mi wstrzymał zasiłek, dostałam informację, że muszą wyjaśnić moje zatrudnienie. Zatrudnienie było prawdziwe, miałam listę obowiązków, na wejściu czytnik kart. Nie wiem, co wyjaśniali, ponieważ ja nie musiałam zrobić nic. Po kilku miesiącach (chyba trzech, ale nie jestem pewna, to było 6 lat temu) wypłacili mi zaległy zasiłek i już do porodu miałam wypłacany regularnie.I bez problemu ZUS wypłacił chorobowe?nie doczepili się , a jak długo pracowałaś przed chorobowym
Możesz isć na L4 w każdym momencie, w ktorym będzie to konieczne i potrzebne.Dziewczyny a mogę od razu po podpisaniu nowej umowy już na rok isc na L4?
Dziewczyny a mogę od razu po podpisaniu nowej umowy już na rok isc na L4?
ja bym poczekała dla świętego spokojuPodpisałam przedłużenie umowy z datą jutrzejszą ,czy jeśli dziś powiem o ciąży to maga mi jeszcze to wypowiedzieć? Źle się czuje ,to praca na produkcji , nie wiem czy znajdą mi lżejsza pracę